Anni Matthiesen: Ny infrastrukturaftale er historisk

PR-Foto

Onsdag den 13. marts præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti den længe ventede infrastrukturplan til mere end 110 mia. kr. fra 2021-2030.

Trængslen og kødannelsen på de danske veje er steget markant de sidste år, og det koster samfundet mere end 20 mia. kr. hvert eneste år. For at komme den tendens til livs vil regeringen og Dansk Folkeparti udbygge og forbedre det danske vejnet og jernbanenet i de kommende år. For en god og effektiv infrastruktur er grundlæggende for fortsat vækst og udvikling i hele Danmark.

Der er afsat i alt 61,2 mia. kr. til forbedringer af vejnettet og 51,5 mia. kr. til forbedringer af jernbanenettet.

Som en del af infrastrukturaftalen er aftalepartierne blevet enige om at anlægge en ny midtjysk motorvej fra Haderslev til Give med start i 2023, ligesom aftalepartierne er blevet enige om kapacitetsforbedringer på Rute 11 fra Korskroen til Varde.

– ”Det her er jo en helt fantastisk nyhed. Siden min første dag som folketingsmedlem har jeg kæmpet en lang og indædt kamp for at få en ny midtjysk motorvej, som vil skabe forbedrede vejforbindelser i Jylland, understøtte udviklingen mod vest samt aflaste Rute 13 og E45. Derfor er det fabelagtigt, at den dag nu er kommet”, udtaler Anni Matthiesen

– ”Det er en samlet blå blok, der står bag den her ambitiøse og historiske infrastrukturaftale. Og jeg håber, at Socialdemokratiet og andre røde partier også vil tilslutte sig aftalen. For faktum er, at Socialdemokratiet mangler penge til deres jernbaneprojekter, og det betyder, at for hver krone de bruger på jernbaneprojekter i Togfonden har de 1 kr. færre til nye vejprojekter”, siger folketingsmedlemmet i en pressemeddelelse.

 

Redaktørens Kommentar:
For Billund Kommune er det en super god situation, for det betyder meget for både kommunen og Billund Lufthavn at der kommer både motorvej og jernbaneforbindelse til Billund.