Teresa Fyhn Esteves er stormester i oplæsning

Teresa Fyhn Esteves PR-Foto

Så er Stormester i oplæsning afviklet i MAGION Biblioteket. Fire meget dygtige 5.-klasses elever læste højt for klasserne, for deres lærere og ikke mindst for de 3 børnebibliotekarer, som var dommere, Rikke Walther, Mette Naldahl og Birte Holm Christensen. Fra Vestre Skole deltog Anna Dupont Nissen, Teresa Fyhn Esteves og Max Nørby Riemann. Fra Hejnsvig Skole deltog Ditte Egsgaard Kristensen.

Anna læse højt af Ternet Ninja af Anders Matthesen, Teresa læste Silke af Bent Haller, Max læste J.K Rowling: Harry Potter – De vises sten og Ditte Lene Kaaberbøl: Slangens gave.

Børnebibliotekarerne lagde vægt på, at eleverne kort formåede at redegøre for bogens forfatter, titel, personerne i det afsnit, de ville læse højt, og hvad der var gået forud for det valgte afsnit. I forbindelse med selve oplæsningen vægtede vi betoning,  læsehastighed og styrke, udtale, passende pauser og kontakt til tilhørerne.

Det var svært at vælge en vinder, fordi de 4 deltagere alle er meget dygtige læsere, men valget faldt på Teresa fra 5. b på Vestre Skole. Hun vandt en stor kagemand, som hun skulle dele med sin klasse. Fredag d. 3. maj skal Teresa forsvare sin lokale Stormester-titel på biblioteket i Vejle, hvor hun skal dyste mod vinderne fra de andre skoler i Syddanmark skriver Billund Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

 

På billedet ses den glade vinder, Teresa Fyhn Esteves fra 5. b på Vestre Skole

PR-Foto