Stort fremmøde til fortælleraften i Grindstedarkivet

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Godt 80 var mødt op til aftenens fortælleraften i Grindsted Arkivet.
Aftenens fortællere var tidligere Politibetjent Gudmund Larsen og Erhvervsgymnasiet Grindsted direktør Jesper Dahlmann.

Gudmund Larsen kunne berette om tiden fra barndommen, hvor han tidligt blev FDF medlem (fik sit første medlemskort i 1957 , som 5-årig. Gudmund kunne fortælle at en dag han var ovre på en af byens skoler, kom der en lille pige hen til ham, og spurgte ham om han kun havde 2 sæt tøj.... Hun havde nemlig kun set ham i Politi uniformen og i FDF uniformen. Han startede med at komme i lære som Købmand, og efter endt uddannelse var han blandt andet på højskole. Den 1. februar 1973 startede han på Politiskolen i København, på en 6 årig uddannelse. Efter endt politiuddannelse skrev han 72 ansøgninger, og fik arbejde som en af 10 nye betjente på Politistationen i Grindsted. Her var han indtil han gik på pension, lige med undtagelse af en periode på 6 år, hvor han var landbetjent i Ølgod. Meget af hans tid bliver brugt i FDF, men han har også været i byrådet i 2 perioder.

Aksel Fredensborg fortalte om et nyt tiltag som de på arkivet godt kunne bruger nogle til at sætte navne på fotos. Praktisk skal man gå ind på arkiv.dk og søge under Grindsted, for der er ofte billeder hvor de godt kunne bruge at få navne på de folk der er på billederne.

Efter pausen var det så Jesper Dahlmann, direktør for Erhvervsgymnasiet Grindsted der kunne berette om Campus Grindsted , der er 10 år. Han fortalte også om vigtigheden i at man i Grindsted har Campus, for det betyder at man er en attraktiv uddannelsesby, der har langt flere uddannelser samlet end mange af de andre byer som Grindsted konkurrerer imod. Der er nationale mål man gerne skal gennemføre, og 95% af en årgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse… i 2015 var der kun 1 elev der ikke fortsatte i en ungdomsuddannelse, så det mål må siges at være opfyldt i Billund Kommune. Et andet mål der er blevet sat er at i 2020 skal 25% af en årgang gå i erhvervsuddannelse fra 9/10 klasse, og i 2025 er tallet 30%. Her er Billund Kommune også langt foran, for i 2013 var tallet 22,3%, i 2014 var det 27,3″ og i 2015 var det 30,9 % så her er man 10 år foran planen.