Mindegudstjeneste i anledning af 9. års dagen for Mullivaikal massakren

Foto: René Lind Gammelmark

Fredag den 18. maj var det 9 år siden, at knapt 147.000 tamilere på Tamil Eelam forsvandt under et folkemord, (Mullivaikal Massakren).

For at markere den grusomme dag blev der søndag den 20.maj afholdt mindegudstjeneste i Grindsted Kirke, af de lokale tamilere i Billund Kommune,for at mindes de borgere på Tamil Eelam der faldt under militærangrebet.  På dagen blev de tamilske familier, venner og frihedskæmpere, der brutalt blev myrdet under Mullivaikal Massakren, mindet med rørende taler, prædikener, blomster og lysceremoni.

Det er 9 år siden det foregik, og den Srilankanske regering har stadig ikke taget ansvaeret på folkemordet på tamilerne, selvom der er utallige beviser for den frygtelige handling.  

For at få retfærdighed, har tamiliere over hele verden mindedes de tusindvis af tamilske ofre for folkemordet den 18. maj.   

I Danmark blev der afholdt en fredsmarch fra Folketinget til Rådhusepladsen, hvor der efterfølgende blev holdt taler og mindeceremoni på pladsen for at mindes ofrene.

Netavisen Grindsted har fået tilsendt billeder fra Det Tamilske Samordningsudvalg i Grindsted og Omegn, taget af Selvan Selva.