Grindsted GIF mødte Varde GIF i Varde

Foto: René Lind Gammelmark
Fredag den 1. juni mødte Grindsted GIF Serie 2 Herrer Varde IF i Varde.
Kampen endte uafgjort.

VARDE IF – GRINDSTED GIF : 1-1 (0-0)

Træner Christian Thorne har skrevet dette referat fra kampen.

56.: 1-0 

81.: 1-1, Christian Hansen, ass. Christoffer Høgedal

Kampens spiller: Christian Hansen

Holdopstilling

Jacob Tønning
Sebastian Øhlenschlæger
Morten Hedegaard Pedersen
Henrik Werge Nielsen
Jeppe Østergaard
Christoffer Vive Høgedal
Christian Hansen
Jesper Schmidt
Janus Jepsen
Mads Mahler Johannesen
Jonathan Myint
Christoffer Wutborg
Kevin Rajakumar

Jakob Plagborg

Kan man tillade sig at være stolt af uafgjort?

Fredag aften spillede vi på Vardes flotte stadion, og banen var i top-kvalitet og insisterede nærmest på godt fodbold. Og det blev der spillet. I de seneste to kampe har vi mødt topholdet i rækken, først FC King George og nu Varde IF, og det har begge været gode oplevelser, men også ret forskellige oplevelser. Trænerduoen fra Varde IF – sympatiske Damm og Kock – leder efter min mening det bedste hold i vores pulje. Et hold der kan spille særdeles godt med bolden og besidder kvalitet på alle positioner. På både sidelinjen og på banen synes jeg, at de overstråler FC King George, der ellers også er i gang med en rigtig god sæson.​

I forhold til første kamp mod Varde IF, hvor vi tabte 1-0 på hjemmebane, var der blot 5 gengangere på modstanderholdet, hvor flere navne også har figureret på holdkortet i Danmarksserien. Vi manglede til kampen fem mand fra start-elleveren, men jeg er endog meget tilfreds med de spillere, der er kommet ind på holdet. Kean Lund er langtidsskadet i knæet, Christian Hedegaard Pedersen er netop opereret i sin storetå, der brækkede i seneste hjemmekamp, Patrick Lauridsen har fortsat knæproblemer, Kasper ”Kalle” Knudsen er slikker stadig sine brandsår og topscorer Kenni Jensen måtte melde afbud, da der var ”Open by night” i byen, og den selvstændige cykelhandler må ”holde sig til”, når der er kunder i farvandet.

​Første halvleg var ubetinget Vardes. Kombinationerne flød og deres bevægelighed og omgang med bolden var en kæmpe opgave for vort unge hold, der sled og slæbte i sommervarmen. Det krævede en sindssyg koncentreret og viljestærk indsats at hænge på i de første 45 minutter, som har været de sværeste endnu i min tid i Grindsted GIF. At vi kommer til pausen med 0-0 er endog noget af en bedrift, men mine spillere skal have kæmpe ros for en opofrende indsats. I pausen udføres der et par små-justeringer, og der hives efter vejret, for første omgang har kostet os mange kræfter. Men koncentrationen og viljen strålede ud af øjnene på spillerne.

I anden halvlegs start er det igen Varde, der har overtaget, og efter knap en times spil laver vi en mindre fejl i vores forsvarskæde, og Varde udnytter muligheden for at bringe sig foran 1-0. Netop dér og i de efterfølgende minutter ligner det, at vi har mistet modet.

Men så sker forandringen, og fra sidelinjen kan jeg overvære hvorledes mine spillere stepper op og arbejder endnu hårdere for at tingene skal kunne lykkedes. Hvor spillerne fandt ressourcerne i varmen, aner jeg ikke, men jeg er imponeret over måden mit hold vælger at reagere på. For der løbes endnu bedre for hinanden, der trykkes ekstra fysisk ind i nærkampene, modet til at spille de rigtige og udfordrende pasninger er tilstede og så arbejder man bare stærkt sammen som mandskab. Ca. 10 minutter før slutfløjt udligner vi efter flot scoring af insisterende Christian Hansen, der med en stikning fra kreative Christoffer Høgedal uimodståeligt sprinter fra sin oppasser og resolut banker læderet i kassen. I øvrigt samme duo, der afgjorde opgøret mod FC King George.

Udligning er ikke ufortjent, slet ikke. For vi har vendt kampen rundt og viser, at det i øjeblikket ikke er uden grund, at der leveres gode resultater mod topholdene. Og 1-1 ER et godt resultat, selvom vi selvfølgelig helst vil vinde alle fodboldkampe. Med lidt held havde vi endda nuppet sejren, da vi har flere muligheder i slutfasen. Størst er Jeppe Østergaards frispark, der preller af på “træværket”, og Christian Hansens hovestød, der går tæt forbi stolpen. 

Så kan jeg tillade mig at være stolt af en uafgjort… tja, jeg er det i hvert fald.

Næste kamp afvikles på hjemmebane på fredag, hvor der er klubdag og stadion kan fyldes godt op. Vi møder Blåbjerg, der er i gang med et flot comeback og nu har fået kontakt med Spangsbjerg og måske også Billund IF, der dog har en kamp i baghånden.