LEGOLAND fejrede 50 års fødselsdag torsdag

Christian Woller og Kjeld Kirk Kristiansen - Foto: René Lind Gammelmark

Torsdag den 7. juni 2018 var det 50 år siden at LEGOLAND i Billund åbnede.

I begyndelsen af 1960’erne havde LEGO produkterne så stor succes, at over 20.000 gæster årligt besøgte fabrikken i Billund.   De mange gæster lagde grundstenen til LEGOLAND parken i Billund.   Det første år havde LEGOLAND 625.000 gæster, og 50 år senere er der kommet yderligere 7 LEGOLAND parker til, med mere end 15 millioner gæster om året.

Et ældre ægtepar skulle sælge billetter og kaffe, ihvertfald efter planen i de tidlige stadier af projekt LEGOLAND hos Godtfred Kirk Christiansen, søn af LEGO grundlæggeren Ole Kirk Kristtiansen.    Sådan gik det imidlertid ikke og da LEGO åbnede LEGOLAND i Billund i 1968 regnede man med at omkring 300.000 ville gæste parken. Det tal var meget optimistisk anset, men allerede efter et par måneder var målet nået, og inden sæsonen var slut den 30. oktober 1968 vhavde 625.000 gæster besøgt parken “fortæller LEGOLAND direktør Christian Woller” i en pressemeddelelse.

LEGOLAND’s  omdrejningspunkt blev Miniland i den originale plan for LEGOLAND, og den ses stadig som hjertet i LEGOLAND.  Trafikskolen og toget var også med helt fra starten, samt indianerlejren , hvor børn og voksne også den dag idag kommer og bager snobrød.

I 1996 åbnede LEGOLAND Windsor i England, og blev dermed den anden LEGOLAND park.    Legoland Carlifornien i USA åbnede 3 år senere.   Sidenhen er de fem øvrige parker kommet til, og i 2020 åbner den 9. LEGOLAND park i New York siger Christian Woller.

I 2005 blev de 4 LEGOLAND parker i Billund, Windsor, Californien og Tyskland solgt til Merlin Entertainments,men Kjeld Kirk Kristiansen og Kirkbi har dog stadigvæk  en tredjedel af aktierne.

Kjeld Kirk Kristiansen og Christian Woller holdt torsdag tale, hvorefter de afslørede den store model bygget i LEGO af LEGOLAND parken som den så ud for 50 år siden.
Modellen er blevet bygget af LEGO fangruppen Byggepladen. Bagefter var tid til spisning af 50 meter fødselsdagskage for alle gæsterne.

“Alle børn der besøger LEGOLAND i juni måned, får et skrabelod, hvor de f.eks. kan vinde et ophold på hotellet eller være en af de fire heldige vindere af hovedpræmien, som er LEGO produkter for 20.000 kr.   Hele fødselsdagsfejringen slutter i slutningen af juni med at forsøge at bygge verdens højeste LEGO tårn sammen med vores gæster siger Christian Woller.”