Cykelløbet er i fuld gang

Foto: René Lind Gammelmark

Anden og sidstedagen på cykelløbet i Grindsted er nu i fuld gang.      
Netavisen var på stedet da 100 cykelryttere tog afsted kl. 10.45.

Søndag = åben rute + lukket opløb

Søndag køres linjeløb, både for den danske elite hos ungdom og senior og derudover køres det internationale UCI Gran Fondo løb. Det sker på åbne ruter. Det vil sige der køres efter færdselsreglerne, bortset fra opløbet, hvor der køres tre runder på en lukket strækning i Grindsted By. Denne rute går fra Nørre Torv, Vestergade, Vestre Ringvej, Tronsø Parkvej, Nørregade og Nørre Torv. 

Se opløbsstrækningen her

Linjeløbene har alle start og mål fra Nørre Torv og første løb starter fra klokken 8.00, mens rytterne forventes ind på den lukkede opløbsstrækning klokken ca. 16.00. Ruterne er lagt, så der også kommer Gran Fondo fest i omegnsbyerne. Feltet kører således mod og gennem Hejnsvig og Vorbasse videre ind i Vejle Kommune til alle deres gode bakker inden de rammer Filskov og Sdr. Omme på vejen retur til Grindsted.

Der er en lang og en kort rute, og der køres forskellige distancer. Og selv om der køres på åbne ruter er det en god ide at køre hjemmefra lidt før, hvis man skal ud og køre på ruterne, for feltet vil selvfølgelig fylde godt op på vejene og der vil være brug for at de medfølgende politi og marshals indimellem stopper trafikken, men felterne passerer.

Klik på billederne nedenfor for at se dem i stor størrelse.