Ulddag på Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

Den 8. og 10. juli 2018 bliver der både rokket og rullet på Museumscenter Karensminde.   Fårene skal klippes og der kommer spillemænd på besøg. Fårene blev sidst klippet til forårsdagen den 29. april hvor også køerne blev lukket ud.  Nu er det igen tid til klipning, så de kan komme af med den tykke lag uld.
Hans Peter Festersen demonstrer hvordan fårene blev kllippet i gamle dage med en gammeldags fåreklippersaks.  Det sker kl. 11.30 og kl. 13.30.

På gårdspladsen finder du spinderpingerne, klar til at spinde ulden til garn på spinderokker. De får musikalst akkompagnement af to hold spillemænd, der kommer på besøg henholdsvis søndag og tirsdag og spiller i gårdspladsen fra kl. 13 til kl. 15.  Man vil også have mulighed for at se garnet blive farvet med plantefarver.    Værkstederne og kaffestuen er åbne, hestevognen kører, og der kan som sædvanligt købes Karensmindevafler i Laden.