Nabo alarmerede minkavler – det brænder hos dig

Foto: René Lind Gammelmark

Tirsdag eftermiddag betød en hurtig indsats at der ikke gik ild i en minkhal med 5000 mink.
En nabo til Minkavler Flemming Junge fra Søvangvej ved Filskov så det brændte, og ringede til minkavleren der var igang med at fodre. Han sagde at minkavleren skulle tænde for vandet, så ville han komme med vandingsmaskinen.   Ilden havde godt gang i en autocamper der stod ved nogle træer, og ud over autocamperen var der også ild i træerne.    Trekant Brand Station Grindsted blev kaldt ud kl. 15.34 og da de var på vej der ud kunne de fra Grindsted se at der var meget røg.  Indsatsleder Jan Nielsen fra brandvæsenet fortæller at det var på grund af den hurtige reaktion og brug af vandingsmaskinen at ilden ikke spredte sig til minkhallen.   Man mistænker en gnist fra en plæneklipper, der kan have antændt det tørre græs omkring autocamperen,