Region Syddanmark har modtaget stævning fra Rabobank

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Den hollandske bank, Rabobank, der stillede en garanti på 55 mio. kr. på vegne af ambulanceselskabet BIOS, har nu stævnet Region Syddanmark.

Region Syddanmark har modtaget stævningen fra Rabobanks advokat i Danmark. Stævningen har været varslet af Rabobank ad flere omgange i løbet af det seneste års tid og kommer dermed ikke uventet.

Rabobanks synspunkt er fortsat, at Region Syddanmark ikke var berettiget til at trække på den garanti, som banken havde stillet for BIOS’ kontrakt med regionen.

Da Region Syddanmark i sommeren 2015 indgik en aftale med BIOS om at drive ambulancerne på Fyn, i Sønderjylland og i Sydvestjylland, stillede Rabobank en garanti på cirka 55 millioner kr. på vegne af ambulanceselskabet.

Denne garanti krævede Region Syddanmark udbetalt efter konkursen i juli 2016, og beløbet blev udbetalt til regionen i november måned 2016. Dog tog Rabobank forbehold for udbetalingen.

Region Syddanmarks standpunkt er fortsat, at trækket på garantien var både berettiget og rimeligt. Regionen fastholder, at garantien netop skulle sikre dækning af ethvert tab, herunder manglende bodsbetaling, hvis det skulle ende i en situation som denne.

Kammeradvokaten varetager sagen for regionen skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.