Mejeridage på Karensminde den 24. og 25. juli

Mads er her i gang med at pakke smør, mens Bent ser til at det foregår på den helt rigtige måde

På Museumsgården Karensminde er der den 24. og 25. juli mejeridage, hvor man kan opleve hvordan man laver smør og ost fra bunden med gamle redskaber. Det hele foregår på dan gammeldags måde, hvor den pasteuriserede, syrnede flødes hældes over i en gammeldags smørkærne, og så er der ellers mulighed for at børn og voksne kan få lov at prøve at kærne smørret.  Når smørret er klar, skal det æltes hvorefter det er klar til at blive pakket. Der er også mulighed for at smage gammeldags frisk kærnemælk, da kærnemælken er et biprodukt ved smørproduktionen. Der laves smør tirsdag og onsdag, og om tirsdagen kan gæsterne deltage i osteproduktionen der foregår på gårdspladsen. Her bliver det pasteuriserede mælk rørt sammen med osteløbe og mælkseyre. Når massen begynder at stivne, skæres den i små tern og drænes. Herefter hældes den i forme foret med ostelæred og sættes i pres.

Der blev fremstillet smør

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.