Så sker det: Efter sommerferien etableres kunstgræsbaner

Billund Kommune oplyser i en pressemeddelelse at entreprenørfirmaet Poul Hansen Entreprenører A/S fra Grindsted skal stå i spidsen for etableringen af de to kunstgræsbaner i Billund og Grindsted. Arbejdet påbegyndes lige efter sommerferien.

Fredag kom de sidste myndighedstilladelser på plads, og idag blev kontrakten underskrevet.  
I uge 31 eller 32 begynder medarbejderne fra Poul Hansen Entreprenører A/S at etablere de to nye kunstgræsbaner i Billund og Grindsted. Tilbage i 2014 besluttede Byrådet at afsætte tre millioner kroner til de to kunstgræsbaner i Billund og Grindsted, men ønsket om kunstgræsbaner er endnu ældre, og dermed er der også glæde hele vejen rundt over, at kontrakten nu er på plads og arbejdet kan gå i gang.

” Jeg ved klubberne har været utålmodige, på samme måde har det været i Byrådet, hvor kunstgræsbanerne har været længe ventet, så derfor er det naturligvis en god nyhed for os alle sammen, siger Borgmester Ib Kristensen”.

Billund IF’s formand Lars Thomasen sad i Byrådet i 2014, og er på den måde dobbelt lykkelig over at banerne nu etableres.

“Processen har været lang og hvor vi tit blev spurgt om, hvornår sker der noget. Det gør der nu, og faktisk vil jeg rose forvaltningen i Billund Kommune for processen både i forhold til at vi har afklaret fremtidig drift og i sidste ende for en konstruktiv process med en rådgiver, der har stor viden om kunstgræsbaner, siger Lars Thomsen”.

I Grindsted GIF blev ideen om kunstgræs født under formand Chris Ælmholdt, mens driften og en aftale om fælles fodslag med Billund kom under formand Svend Erik Christensen.

“Vi har i hele forløbet haft et virkelig godt og tæt samarbejde med Billund IF med et fælles mål om to ens baner. Uden det samarbejde var vi ikke kommet i mål, og det er en kæmpe lettelse, at vi nu er klar til sidste step – selve etableringen som sker hen over efteråret, så vores spillere i begge klubber kan træne på kunstgræs til vinter, siger Søren Madsen der er formand i GGIF Fodbold.”

Det er det lokale entreprenørfirma Poul Hansen Entreprenører A/S, der vandt udbuddet med at anlægge kunstgræsbanerne, og direktør Erik Yan Hansen har med firmaadresse i Grindsted og privat bopæl i Billund et b en hver sted, og han glæder sig over opgaven.

“Det er altid godt at vinde et udbud på hjemmebane og som i dette tilfælde kunne være med til at anlægge noget, som kommer en hel masse unge mennesker til stor glæder, siger Erik Yan Hansen”.

Fakta:
Byrådet i Billund Kommune besluttede i forbindelse med budget 2014 at afsætte tre millioner kroner til to kunstgræsbaner i Billund og Grindsted. Siden har de to klubber også fået støtte på tre millioner kroner fra Ole Kirks Fond.

De to klubber garanterer at de hvert år køber tid på banerne for 50.000 kroner.

Det er Poul Hansen Entreprenører A/S, der anlægger banerne, og indgår aftaler med blandt leverandør af græstæppet i en FIFA Quality.