Kreativ søndag på Karensminde

Foto: Billund Kommunes Museer

Museumscenter Karensminde lagde søndag lokaler til en kreativ søndag, hvor der blev arbejdet med træ og andre materialer.

Billedskæreren Bo Bengtsen var på besøg, og han snittede de fineste ting med en stor økse. Der blev brugt forskellige jern til at lave bl.a. skåle og skeer.

Bjarne Eg udførte også flot træhåndværk og lavede på dagen river af træ; her kunne børn og voksne få lov at prøve kræfter med et gammeldags træbor. Samtidig kunne man beundre hans andre værker i den lille bod under pavillonen; der var både strikkeskåle, træfigurer og skilte mm.

Der var også besøg af møbelpolstrer, Peter Eskelund, der viste hvordan han arbejder med restaurering af gamle møbler.

I det kreative værksted kunne man både prøve at støbe tin, knytte nøgleringsvedhæng og flette en kurv. Løbbinderne Carl og Anne lavede flotte kurve i alskens faconer af halm og strikke.

I træværkstedet blev der bygget flyvere og legetøjssværd træ, samt lavet smukke træsnit. Børnene måtte gerne selv prøve at hamre det sammen. I smedjen kunne børnene lave hjerter over ambolten.

I køkkenet blev der kogt bolsjer, og ligeledes her kunne børn og voksne få lov at deltage ved at klippe den varme bolsjemasse til Kongen af Danmark og Spejderhagl.

Som sædvanligt var der mulighed for at få en tur i hestevognen, og købe varm mad, lagkage og en Karensmindevaffel.

Lidt efter frokost underholdt Eigils Harmonikatrio i gården.

Tirsdag d. 31. er der igen gamle håndværk på den gamle museumsgård, som har åbent kl. 10-16.

Fotos: Billund Kommunes Museer

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.