Billund Lufthavn havde i Juli den næst travleste måned i lufthavnens historie

Foto: Billund Lufthavn

Travl juli på trods af dansk hedebølge

På trods af rekord høje varmegrader og hedebølge i Danmark blev juli måned den næst travleste måned i lufthavnens historie. 419.264 passagerer rejste den forgangene måned igennem den sommertravle terminal, hvilket er 1,1% mindre end samme måned sidste år. I denne forbindelse siger Adm. direktør Jan Hessellund: ”Vi har haft en travl, varm og god juli, med masser af glade og forventningsfulde ferierejsende. Vestdanskerne søger stadig i stor stil til de traditionelle middelhavsdestinationer, men samtidig er det mærkbart at man nu også søger længere væk – vi har således haft en stor stigning i antallet af rejsende til USA, Thailand og Kina.”

262.174 udenrigspassagerer rejste gennem lufthavnen i sidste måned – hvilket er 0,7% færre end sidste år. Langt størstedelen af lufthavnen ruteflyselskaber oplevede stor fremgang i juli, men Ryanair har reduceret kapaciteten væsentligt i forhold til sidste år, hvilket udligner væksten skabt af bl.a. LOT, Wizzair og Widerøe. Væksten blandt netværksselskaberne har ligeledes betydet rekord mange passagerer til oversøiske destinationer. ”Fra Billund Lufthavn kan man flyve direkte til 100 destinationer i Europa og med ét stop til over 540 destinationer Verden over – de vestdanske ferierejsende har nu for alvor fået øjnene op for at man kan rejse til hele Verden herfra, og det ses tydeligt på tallene” siger Jan Hessellund.

Indenrigsruterne til København og Bornholm oplevede fremgang i juli – i alt 11.514 passagerer benyttede de to ruter, hvilket er 12,7% flere end samme måned sidste år.

144.703 passagerer benyttede charterflyene, hvilket er 3,0% mindre end juli sidste år. I denne forbindelse siger Adm. direktør Jan Hessellund: ”Varmen på de hjemlige breddegrader har naturligvis haft en effekt på antallet af ferierejsende ombord på flyene – men erfaringen viser, at mange af de der nu har valgt at holde deres sommerferie i Danmark, søger en udenlandsrejse i løbet af efteråret og vinteren, så vi håber at se gæsterne lidt senere på året”.

Cargo Center Billund ekspederede 6.271 tons gods, hvilket er en stigning på 5,5%. Både import og eksport viser fremgang i en måned der traditionen tro er lidt stille på luftfragtsiden, skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.