Hele Danmarks Familieklub starter i Grindsted

PR-Foto: Hele Danmarks Familieklub

Fra september mødes familier i Grindsted i byens første familieklub, som er faciliteret af et team af lokale frivillige, for at være sammen om leg, måltider og aktiviteter. Klubberne udgøres af 8-9 familier i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde.

Konceptet Hele Danmarks Familieklub lagde i foråret hårdt ud med 11 familieklubber med adresser i Jylland og på Fyn. Ambitionsniveauet er højt! Til september, når klubben endnu engang slår dørene op for nye familier, er antallet af klubber vokset til ca. 40.

De deltagende er børnefamilier – både enlige og par – som kommer i klubben med deres fælles eller sammenbragte børn.

Når verden forandrer sig, forandrer familierne sig med. I familieklubberne hylder vi nuancerne, mangfoldigheden og glæder os over, at der efterhånden er så mange familietyper at spejle sig i. Modsat børn kan voksne være mere tilbageholdende, når det kommer til at danne nye venskaber. Derfor insisterer vi på fællesskabet og samværet – dét at være bedre sammen”, udtaler Anne Mette Hede Jensen, der er national projektleder i Hele Danmarks Familieklub.  

Fantastiske frivillige bag Grindsteds første klub 
I spidsen for den første klub i Grindsted står det frivillige sociale netværk i Billund Kommune, BISON, og en flok frivillige, som med engagement og en god diversitet glæder sig til at byde klubbens kommende medlemmer velkommen.

”I BISON vil vi gerne sætte initiativer i søen, hvor forskellige familier møder og inspirerer hinanden. Det at spise sammen og lave nogle gode aktiviteter sammen er både hyggeligt og åbner øjnene for nye perspektiver og måder at tackle udfordringer på. Vi glæder os utroligt meget til at starte den nye klub op”, siger sognepræst Steen Frøjk Søvndal, der er en del af netværket.

I familieklubben samles medlemmerne om et gratis måltid mad og hygge. Børn og voksne går i køkkenet og hjælpes ad med at tilberede den ret, de er blevet enige om. Måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, det bringer mennesker tættere sammen.

Et stort behov for at være bedre sammen
Hele Danmarks familieklub har gjort hashtagget #bedresammen til deres eget, fordi det opsumerer grundfilosofien bag konceptet ved hjælp af to ord.

”Hele Danmarks Familieklub bygger på, at vi alle sammen har noget godt at bidrage med. Når vi i familieklubben samler familier, som mangler overskud og familier, der har ekstra energi på kontoen, så oplever vi, at alle familierne udvikler sig i nærværet med egen og andres familie. Mangfoldighed er en styrke, som kommer til udtryk igennem overskud, latter og gode oplevelser”, forklarer projektmedarbejder Randi Fløe Bjerregaard fra Hele Danmarks Familieklub og fortsætter:

”Alle familier bøvler med de udfordringer, som hverdagen giver og det kan i perioder være svært at finde overskuddet til at gøre noget sammen som familie. Ind i mellem kan vi savne overskud og netværk og andre voksne at tale med og være sammen med. Her kan positive oplevelser med andre familier i Familieklubben være guld værd”, skriver Hele Danmarks Familieklub i en pressemeddelelse.

Et civilsamfundsprojekt
Hele Danmarks Familieklub er et 5-årigt civilsamfundsprojekt støttet af den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet er et partnerskabsprojekt, hvor KFUM’s Sociale Arbejde, FDF og KFUM Spejderne samarbejder om at skabe lokale familieklubber, der kan bygge bro til lokalsamfundet og skabe blivende relationer.

Vil du deltage i Familieklubben?
Kontakt projektmedarbejder i Randi Fløe Bjerregaard på telefon 2482 2689  eller e-mail rfb@kfumsoc.dk
eller Sognepræst Steen Frøjk Søvndal på telefon 7532 4295 eller e-mail sfs@km.dk

Du kan læse mere, eller tilmelde dig som familie eller som frivillig på www.heledanmarksfamilieklub.dk