Pas på børnene – børn på vej i skole

Foto: René Lind Gammelmark

Omkring 3.000 børn og unge i Billund Kommune er på vej i skole igen, og derfor er der god grund til at være særlig opmærksom i trafikken.

Børn på vej står der på tydelige skilte langs skolevejene i Billund Kommune og i 91 andre kommuner over hele landet. Skiltene er et synligt bevis på, at skolernes sommerferie er ved at være slut, og tusindvis af mindre og større børn vil igen færdes til fods, på cykel, på løbehjul med mere til og fra skole hver dag. Det stiller krav til trafikanterne om at vise ekstra hensyn.

“En del af børnene er nye i trafikken, og vi håber at skiltene vil være med til at minde alle trafikanter om at tage stort hensyn, sænke farten og være meget opmærksom, så alle kan komme sikkert til og fra skole, siger Morten Kirk Jensen, der er skolechef i Billund Kommune.

Udover skiltene, der skal få trafikanterne til at vise ekstra hensyn, gennemfører politiet i hele landet også en lang række kontroller på skolevejene for at få flere til at overholde fartgrænserne og være opmærksomme.

Men kampagner og politikontrol gør det ikke alene. Det er også vigtigt, at forældrene har lært deres børn, hvad de skal være opmærksomme på i trafikken, og hvordan de passer på sig selv.

Igår lørdag,  startede børnene i Grindsted Privatskole det nye skoleår.