En eftermiddag med eliten til festugen

Foto: PR-Foto

En eksklusiv eftermiddag med eliten

Den 26. august kan børn og unge tilbringe et par spændende eftermiddagstimer i MAGION i eksklusivt selskab med blandt andre Martin Jørgensen og Jesper Nøddesbo til DJS Træn med stjernerne.

I samarbejde med Den Jyske Sparekasse, Billund Kommune og det lokale idrætsliv er det lykkedes at samle en perlerække af engagerede mennesker med rødder i eliteidrætten – der er både landsholdsikoner fra fodbold og håndbold, en landsholdstræner i badminton og et lovende svømmehåb, der har måttet kæmpe sig vej til landsholdet i svømning.

Idéen med ”DJS Træn med stjernerne” er at give børnene en god oplevelse med deres idræt og samtidig lejlighed til at suge inspirerende og måske tankevækkende erfaringer fra eliteidrættens verden. De inviterede repræsentanter fra eliteidrætsverdenen er nøje udvalgt for både deres sportslige meritter og viden og engagement. Alt dette formidler de gennem en træningssession med børnene – godt assisteret af trænere og frivillige fra idrætsforeningerne bag arrangementet.

”Et arrangement som ”Træn med stjernerne” giver god mening at støtte for Den Jyske Sparekasse. Det handler først og fremmest om at være med til at give de deltagende børn og unge en sjov idrætsoplevelse, men det er heller ikke uvæsentligt, at de møder en række nærværende og engagerede idrætsudøvere – et møde der forhåbentligt kan give dem inspiration og motivation med i rygsækken”, fortæller filialdirektør i Den Jyske Sparekasse, Ejnar Hansen.

”Uden støtte fra idrætsforeningerne, Trekantområdets festuge og ikke mindst Den Jyske Sparekasse kunne vi ikke løfte dette arrangement”, siger eventkoordinator i MAGION, Mads Søbye Helbo. ”Vi er utroligt glade for at det er lykkedes at lave et anderledes festugearrangement. Vi håber, at vores sport event kan supplere de talrige interessante kulturarrangementer, så de unge idrætsudøvere i kommunen også bliver en del af festugen”.

”Vi er glade for at kunne bakke op om et anderledes arrangement, hvor kommunens unge kan være aktive deltagere. Mødet med nuværende og tidligere sportsstjerner håber vi kan være med til at inspirere og ikke mindst understøtte interessen i de forskellige idrætsgrene og tilbud vi har i Billund Kommune”, supplerer Kulturkonsulent, Sune Rasmussen, fra Billund Kommune

Martin Jørgensen ville sikkert ikke selv gøre opmærksom på det, men efter en lang og imponerende fodboldkarriere på landsholdet og italiensk fodbold, er den lune og beskedne østjyde i dag en enestående og indholdsrig formidler af fodboldsporten. Selv er Martin Jørgensen fortaler for, at glæden ved fodbold er vigtig at fastholde i ungdomsfodbolden. Med de værdier i sportstasken er MAGION og vores samarbejdspartnere stolte af, at kunne give de lokale ungdomsspillere fra årgang U13-U11 lejlighed for at møde Martin Jørgensen på træningsbanerne.

Fra håndboldens verden er det to landsholdsikoner i form af Lars Krogh Jeppesen og Jesper Nøddesbo, der vil tage i mod DJS Arena. Også her er der tale om idrætserfaring- og kunnen fra allerøverste hylde krydret med nærværende personligheder og en smittende glæde ved håndboldsspillet. Vi tør godt love de deltagende U16-U12 håndboldspillere en oplevelse.

Marina Heller Hansen debuterede som 23-årig som VM-svømmer. Hun har gennem sin karriere oplevet op og nedture, men har udvist en ukuelig evne til at kæmpe sig tilbage på toppen efter skader. Spørger man i svømmeverdenen – hvad vi gjorde – er Marinas engagement og erfaringer eksemplarisk, hvis man skal give unge svømmere et indblik i en idræt, hvor alle marginaler og sekunder tæller. Deltagerne i træningsworkshoppen med Marina Heller Hansen skal være mellem 10-16 år og forventes at have habile svømmefærdigheder.

Thomas Stavngaard er dansk landstræner i badminton. Som en del af coach-temaet omkring landsholdet i badminton er han med til at overse udviklingen og fastholdelsen af Danmarks ypperste badmintonspillere. Med en karriere som elitespiller har han selv været turen igennem fra talent til senior. Med den baggrund som både træner og spiller på eliteplan, har Thomas virkelig noget at give interesserede badmintonbørn. Træningen med Thomas er for U15-U13.

DJS Træn med stjernerne er gratis og tilmelding foregår efter først-til-mølleprincippet via www.magion.dk. Vær opmærksom på aldersinddelingen på de forskellige workshops. Aldersinddelingen er indført for at kunne gennemføre et helstøbt program for deltagerne skriver Magion i en pressemeddelelse.

Foto: PR-Foto