Tag med på cykeltur og få historier fra Grindsteddal, Hinnum og den skjulte gård i Dalsø

Foto: Billund Kommunes Museer (Lunds fotosamling)

Cykeltur med historier fra Grindsteddal, Hinnum og den skjulte gård i Dalsø og det øvrige overtroens landskab på egnen

Onsdag den 22. august arrangerer Billund Kommunes Museer en cykeltur om overtroen og dens betydning for egnen i mere end 500 år. Vi kører fra MAGION  kl. 18.30 via Tinghusgade, Østerbrogade og Gammel Vejlevej til Dalsø. Herefter går turen videre ad Mellemvej, Filskovvej og Hinnumvej ud til Rækker Bjerge. Det er gratis at deltage.

Overtro eller folketro er større befolkningsgruppers forestillinger om overnaturlige eller uforklarlige kræfter, væsner og sammenhænge. Folketroens elementer udgør ikke et samlet system, tværtimod består den af forestillinger eller tankebygninger, som er vidt forskellige og ofte modsiger hinanden. I dansk folketro finder man således både elementer fra protestantismen, katolicisme og primitiv religion side om side med forestillinger fra gamle videnskabelige systemer.

På denne sensommeraften kører vi en tur i overtroens landskab øst for Grindsted. Besjæling af naturen var vidt udbredt i flere årtusinder her på egnen. Overtroen var helt op til moderne tid en vigtig del af Grindstedegnens historie og egnens selvforståelse. På denne cykeltur vil vi høre om den sunkne gård i Dalsø, hvordan Rækkebjerge opstod og andre troldehistorier. Vi vil møde landskabets forskellige beboere, høre om søens og mosens mytiske betydning, samt få indblik i forudsigelsen af en vejrudsigt for 250 år siden.

Turen er på ca. 10 kilometer. Husk, at du selv skal medbring medbringe kaffe/vand og godt humør skriver Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.