Flot fremmøde til cykeltur med Billund Kommunes Museer

Foto: Billund Kommunes Museer (Lunds fotosamling)

I går, den 22. august inviterede Billund Kommunes Museer på en cykeltur til Grindsteddal, Hinnum, Rækkebjerge og den skjulte gård i Dalsø. Undervejs fik de 47 deltagere fortalt historier om landskabets beboere, søens og mosens mytiske betydning samt gårdens forskellige beboere fra underverdenen, historien om Rækkebjerges opståen og mange andre troldehistorier. Museets registrator Carsten Sander Christensen var guide på turen denne aften og fortalte ved udvalgte stop (ved kirken, engen, Dalsø, en gård på Blødstøvlvej  ved en skov og ved Rækkebjerge) om folketroens betydning for den lokale befolkning i 1500 og 1600-tallet.

Næste gang du kan komme på tur med museet er den 28. august, hvor turen går gennem Grindsted med temaet ”Vand og Brød.” Du kan hente en folder om byvandringen på Magion Biblioteket, hvor du også kan se museets fotoudstilling med samme tema.”

Foto: Billund Kommunes Museer