Kulturhuset – Grindsted Kino er også med i Festugen

Kortfilmaften
I samarbejde med Odense International Film Festival viser vi de 4 vinderfilm fra OFF17. I anledning af OFF18 og Billund/Grindsted Kulturuge får du mulighed for at se en særvisning med fire vinderfilm fra OFF17- I 2017 søgte over 2500 kortfilm om optagelse i årets konkurrenceprogram, hvoraf 104 klarede sig igennem nåleøjet og blev vist for et stort og veloplagt publikum. OFF’s kompetente juryer kom påhårt arbejde for at findede bedste kortfilm blandt årets udvalg.

De fire film er:

Übermensch  lavet er Jesper Dalsgaard, vinder af Bedste Danske Kortfilm.
Domisicated Wolf lavet af Elad Primo, vinder af The Storyteller Award
Written/Unwritten lavet af Adrian Sillisteanu, vinder af Grand Prix – The HCA Award
Abu Adnan lavet af Sylvia Fanau, vinder af Publikumsprisen og Ungdomsjuryens Pris.

Syrienaften
Denne aften er der foredrag ved June Dahy (lektor ved Københavns Universitet) over emnet er ”Hvordan krigen har forandret de menneskelige relationer”.  Hun fortæller gerne om Syrien, hvordan det var engang.

Et land der på mange måder ikke er så forskelligt fra, hvordan vi lever i Danmark. Og så kom krigen.
Efter foredraget vises filmen ”I Syrien”
Dramaet ‘I Syrien’ følger Oum i krigsramte Aleppo gennem et enkelt døgn, hvor hun forsøger at beskytte sin familie og husgæster i sin lejlighed.
Lejligheden er den sidste beboede i ejendommen i Damaskus, og mens familien gemmer sig, hører de bomberne falde og skudsalver, der er blevet en del af dagligdagen. 
Kvinden holder styr på alle, men da en tragedie udspiller sig foran hendes øjne, må hun holde den skjult for resten af gruppen og forsøge at fortsætte de daglige rutiner, som om intet var hændt.

Græsk aften
En festlig aften med en dejlig film, Mama mia – here we go again efterfølgeren til Mama Ma, her skal vi igen følgende de forskellige personer, vi lærte at kende i den første film, og også se tilbage til Donnas ungdom. Der vil igen være en masse dejlige sange fra ABBA. Sjo ve episoder og dejlig billeder fra Grækenland

Inden filmen serveres Tapas og en glas vin, Så kom og få en hyggelig og dejlig aften.

Filmweekend
Hele weekenden er der film i biografen om eftermiddagen vises 2 børnefilm, Ferdinand og Coco, 2 dejlige film om en tyr og en dreng der gerne vil spille musik

Sidst på eftermiddagen begge dage viser vi filmen I feel pretty, det er en rigtig tøse film. Denne morsomme film handler om kvinders kroppe og hvordan kvinders selvopfattelse spiller en stor rolle for deres væremåde og fremtoning, hvordan det kan give mere selvtillid og føre til drømmejobbet, men selvfølgelig også har sine konsekvenser.

Den sidste film i weekenden er Book Club,  der handler om 4 kvinder og deres venskab. De har en måndelig bogklub , og da de læser E. L. James’ erotiske bog” Fifty Shades of Grey”, sætter romanens frække indhold venindernes egne romantiske situation på dagsordenen.  En meget morsom film, der bør ses.

Så lad os mødes i Kulturhuset til nogle festlige aftener skriver Kulturhuset i en pressemeddelelse.