Foredrag i Magion – Forladte steder

Morten Kirckhoff og Jan Elhøj - Foto: René Lind Gammelmark

Torsdag aften var der i Magion et foredrag med Morten Kirckhoff og Jan Elhøj, hvor de fortalte og viste billeder fra deres ture rundt i verden.

De har i 10 år rejst i 35 lande og fotograferet flere tusinde steder, alt sammen steder hvor alt står tilbage, forladt som om tiden er gået i stå. Det er lige som om at komme ind i en tidslomme.

De fortalte blandt andet om at når de kom forbi et hus der så ud til at være forladt, så tog de lige i døren, og nogen gange var det et forladt hus, andre gang blev de overraskede over at der faktisk boede nogen der.  De har blandt andet fundet 4 forskellige tandlægeklinikker der var blevet forladt, hvor alt udstyr stadig stod der, og journalerne også stadig var der.

De oplever de forladte steder som stiltiende monumenter, der fortæller om verden, der hylder fremgang og overflade, og vender det blinde øje til det, der ikke har klaret sig i udviklingen.
Billederne de har taget, er taget over en lang række år, og derfor er der en del af stederne der ikke længere eksisterer. Det var et meget spændende foredrag hvor Magion havde udsolgt til foredraget der blev holdt i mødelokalet ved siden af Magion’s Café.

Klik på billederne nedenunder for at se dem i stor størrelse.