Så er Grindsted Festuge godt i gang

Kirsten Saurus Mehlsen og Søren Rønhøj - Foto: René Lind Gammelmark

Søndag aften kl. 19.00 startede dette års festuge.

På programmet var der oprindeligt planlgt fællesspisning fra kl. 17.30 med syrisk mad fra Café Jydepotten, men på grund af for få solgte madbilletter var dette aflyst.  Derimod var der et foredrag med Musikpædagog Kirsten Saurus Mehlsen, der fortalte om den tid hun har haft i Enner Mark Fængsel som er det nye sikrede fængsel ved Horsens.  Her var hun ansat som musikmedarbejder, og havde blandt andet til opgave at spille til gudstjenesterne i fængslets kirke, og styre et fangekor. Da hun startede var der 3 fanger der var i koret, men hun fik flere med så der til sidst var et helt kor.   Tidligere indsat Søren Rønnehøj, der er uddannet Maskinarbejder og har arbejdet som skibsbygger på Lindøværftet i 80’rne, var en af de fanger der endte med at komme i Kirstens kor, og han fortalte indlevende og rørende om den kriminelle fortid han havde haft, og hvordan han stille og roligt begyndte at komme videre med livet. Idag er Søren blevet løsladt efter at have udstået sin straf. Da sognepræst Eigil Hvid-Olsen præsenterede foredragsholderne blev de præsenteret som Mehlsen & Rønhøj, for de ville ikke præsenteres som Kirsten og Søren.  Undervejs blev der sunget fællessang.  Omkring 30 deltog i festugens første indslag som var arrangeret af Grindsted Menighedsråd.

Klik på billederne nedenunder for at se billederne i stor størrelse