Byrådet er enige om en kæmpe udviddelse af Museumscenter Karensminde

Foto: Billund Kommunes Museer / Norrøn

Tirsdag aften var der debat om Museumscenter Karensminde i byrådet. Politikerne skulle nemlig tage stilling til hvilket af de tre på forhånd opstillede forslag der skulle arbejdes videre på at sætte igang.   Den ene var en simpel udviddelse til 28 millioner kroner, mens en mellem løsning kostede 70 millioner, og den store kostede 120 millioner. Da samme sag tidligere i august var til drøftelse i unge- og kulturudvalget havde udvalget anbefalet den store model.  Denne anbefaling valgte byrådet så tirsdag aften at følge. Med denne løsning får besættelsessamlingen en permanent udstilling. Arbejdet med at finde ud af om der så kan skaffes finansiering til projektet går nu igang, for et projekt på 120 millioner er mere end Billund Kommune selv kan betale, derfor skal man igang med at finde penge hos eksterne fonde og lignende.

Foto: Billund Kommunes Museer / Norrøn

Læs også:http://www.netavisengrindsted.dk/2018/08/03/nyt-museumskoncept-for-karensminde/