Borgermøde om permanent trafiksikring i Billund Centrum

Billund Kommune inviterer tirsdag den 25. september til borgermøde om forbedring af trafiksikkerheden i Billund Centrum omkring Kastanje-rundkørslen.

Mødet holdes i Billund Centret fra klokken 19.00, efter politisk ønske om at input fra borgerne i Billund Kommune i forhold til de bedst mulige løsninger for en sikker afvikling af trafikken i centrum omkring Kastanje-rundkørslen, hvor der dagligt er rigtig mange biler men også cyklister og gående i alle aldre.

  • Vi glæder os til Borgermødet og til at få en dialog med og forslag fra borgerne i Billund til, hvordan vi får den bedst mulige løsning på trafiksikkerheden i og omkring den meget trafikerede rundkørsel, siger Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune.

Baggrunden for mødet er en politisk beslutning fra juni måned, hvor det blev besluttet at tunnelen under Grindstedvej lukkes, og sætte gang i planlægningen af en permanent forbedring af trafiksikkerheden for gående og cyklende i Kastanje-rundkørslen ved Hans Jensenvej/Vejlevej/Grindstedvej og Hohenwestedt Allé.

Der er henover sommerferien indført midlertidige trafiksikkerhedsforanstaltninger med blandt andet bump, som har givet rigtig meget debat og spørgsmål til kommunen.

  • De midlertidige foranstaltninger er indført for, at vi bedst mulig kunne sikre cyklister og gående i perioden frem mod en permanent løsning. Der er ingen tvivl om at mange føler sig generet af bumpene, men det har handlet om at finde en afprøvet løsning, der giver trafiksikkerhed i en periode, mens vi får lavet de permanente løsninger vi skal have præsenteret og diskutere til borgermødet, forklarer Per Nyhus.

Der er plads til ca. 300 til borgermødet og der er tilmelding på tilmelding1@billund.dk skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.