Flagdag for veteraner nu også med børnemedaljer i Billund Kommune

Arkivfoto: Billund Kommune

Den 5. september er officiel flagdag for Danmarks udsendte, og blev i Billund Kommune traditionen tro indledt med flaghejsning og fælles morgenbord med veteraner og deres familie og Byrådet i Billund Kommune.

Ca. 50 veteraner og byrådsmedlemmer deltog i flaghejsningen ved Rådhuset med sang, tale af Borgmesteren og fælles morgenkaffe, ligesom deltagerne blev præsenteret for Billund Kommunes nye veterankoordinator Pia Brydegaard.

Flaghejsningen var i år ikke den eneste markering af flagdagen i Billund Kommune.

Som noget nyt tilbød Billund Kommune også, at børn af veteraner, efter ansøgning, kunne få udleveret medalje som en anerkendelse af det afsavn, der giver hos børnene, når mor eller far er udsendt for Danmark.

12 børn i Billund Kommune fik overrakt medalje på deres skole eller i børnehaven. Det skete blandt andet på Sdr. Omme Skole under fælles morgensang, på Filskov Friskole og på Hejnsvig Skole, hvor Borgmester Ib Kristensen deltog.

Medaljerne i Hejnsvig gik til Bastian, Karen, Rasmus og Lasse alle med efternavnet Köhn Thomsen. Her er det far Jens Ole, der har været udsendt.

Overrækkelsen foregik i aulaen på skolen, hvor Borgmester Ib Kristensen fortalte om baggrunden for veterandagen inden Bastian, Karen, Rasmus og Lasse en for en kom op og fik medaljer til klapsalver fra kammeraterne fra skolen og børnehaven på Hejnsvig Skole.

  • Hele dagen har været en fornøjelse. Der er stor opbakning fra Byrådet, og vi nyder at vi sammen kan vise vores anerkendelse til veteranerne med den fælles flaghejsning men i høj grad også ved sammenkomsten bagefter. Og så var det en dejlig oplevelse at få lov til at overrække medaljer på Hejnsvig Skole, siger borgmester Ib Kristensen.

  Byrådet vedtog i 2017 en veteranpolitik, og både børnemedaljerne, veterankoordinatoren og en særskilt sektion for veteraner på Billund.dk er udsprunget af politikken skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Bastian, Karen, Rasmus og Lasse Köhn Thomsen.
-Foto: Billund Kommune