Papegøjen Chili fra Sdr.Omme er en ægte helt

Privatfoto

Papegøjen Chili fra Sdr.Omme blev Mettes redningsmand, da hendes hjem pludseligt stod i flammer: “Den dag i dag siger hun stadig som en brandalarm.”

“Danmarks Dyrehelt 2018” er godt i gang, og med det er det tid til, at danske dyreejere fremhæver deres personlige dyrehelte.

En af dem er Mette Bidstrup, der har indstillet sin papegøje Chili.
“Vores dejlige papegøje, chili, er helt klart en helt. Vi havde brand i huset, og brandalarmen i stueetagen virkede ikke,” begynder Mette.

Lagde ikke mærke til brandalarmen
Mette, der lå og sov på sofaen, hørte slet ikke, at brandalarmen var gået i husets øvre etage. Stille sov hun videre, helt uvidende om faren der truede hende og Chili.
Men papegøjen Chili opfangede hurtigt faren. Fra sit bur begyndte hun at råbe og skrige og gentog lyden af brandalarmen, som hun hørte ovenpå. Og med det vågnede Mette, klar til at håndtere situationen. Der var ild i nogle møbler og gulvet i stueetagen, og der var masser af røg fortæller Mette til Netavisen Grindsted.
I dag er Mette lykkelig over Chili og hendes evne til at opfange fare. Og Chili lærte at sige en helt ny lyd: “Den dag i dag siger hun stadig som en brandalarm nogle gange,” afslutter Mette.

Bliver Chili årets Dyrehelt?
Konkurrencen ”Danmarks Dyrehelt 2018”, som allerede er i fuld gang, søger efter kæledyr fra hele landet, som udfører ekstraordinære gerninger for deres ejer eller på anden måde er helte i hverdagen. Bag konkurrencen står Agria Dyreforsikring. Den første af tre regionale vindere skal findes i Jylland. Derefter rykker konkurrencen videre til henholdsvis Fyn og Sjælland, hvorefter den endelige vinder af titlen som Danmarks Dyrehelt 2018 bliver valgt af dommerpanelet.
Sidste chance for jyske indstillinger

I uge 38 er det sidste mulighed for jyske helte at blive indstillet til titlen som Danmarks Dyrehelt 2018. Den jyske vinder offentliggøres i uge 39.
Vinderen får bl.a. 5000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed, og deltager sammen med den fynske og sjællandske vinder i den nationale konkurrence om at blive hele ”Danmarks Dyrehelt 2018”. Den nationale vinder bliver kåret i uge 43 skriver Agria dyreforsikring i en pressemeddelse.