Museet fylder 95 år

Foto: Billund Kommunes Museer

I anledning af 95-års fødselsdagen inviterer museet på kaffe og lagkage på Museumscenter Karensminde den 27. september i tidsrummet 14-17.

Billund Kommunes Museer fejrer sin 95 års fødselsdag i udstillingsbygningen på Museumscenter Karensminde. Arrangementet vil primært foregå her, men gæsterne er velkomne til at besøge gården også. Der vil være tale af bestyrelsesformand Harry Hansen og museets personale vil fortælle om fremtidens planer med samlingerne og magasinerne, samt forskning og indsatsområderne landbrug, industri og turisme.

”I disse år sætter vi for alvor fokus på forskning med bl.a. et ph.d.-projekt, som skal afdække etableringen af livet i Københavnerplantagerne i Vestjylland i samarbejde med Varde Museerne. Desuden arbejder vi på, at vores nyere tids inspektør Anna Louise Siggaard kan påbegynde et ph.d.-projekt med arbejdstitlen ”Læring gennem leg” næste år. Dermed får vi tilbragt museet ny viden og skaber et godt grundlag for at lave spændende udstillinger i fremtiden,” siger Ole Bisbjerg, leder af biblioteker, borgerservice og museer i Billund Kommune.

Arrangementet giver også mulighed for at gæsterne kan få noget at vide om deres egne genstande. Gæsterne kan derfor medbringe genstande som rummer en god historie eller som de gerne vil vide noget mere om. Museets fagpersonale står til rådighed med deres historiske viden til at drøfte genstandenes herkomst.

Det vil også være muligt at overdrage én eller flere genstande til museets samlinger, så fremtidens museumsgæster også kan nyde dem.

Alle er velkomne på dagen, hvor der også vil være gratis entré skriver Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.