270 medarbejdere fra Dagtilbudsområdet samlet om legen

Foto: Billund Kommune

Leg er en af grundstenene i visionen om Børnenes Hovedstad, og tirsdag den 25. september var 270 medarbejdere fra Billund Kommunes Dagtilbudsområde sammen med ressourcepersoner fra PPS og den øvrige forvaltning samlet til Læringskaravane med temaet: Styrkelse af børnefællesskaber gennem leg.

Læringskaravanen er en del af Program for læringsledelse og en tilbageværende årlig begivenhed i de fire år programmet kører.

Skoleområdet var samlet den 22. august 2018 og tirsdag den 25. september 2018 var det så dagtilbudsområdet, der var samlet i Sdr. Omme Multicenter til 3 timer med fælles opstart, seks forskellige praktikeroplæg og en legende opsamling.

Den fælles opstart handlede om styrkelse af læringsfællesskaber gennem leg og kom fra partnerne bag Børnenes Hovedstad, LEGO Fonden ved Gitte Ottesen og Billund Kommune ved Dagtilbudschef Lisbeth Østergaard. Den handlede blandt andet om leg med fokus på tal og bogstaver, og affødte både grin og kreative løsninger på opgaverne.

Herefter var alle deltagere ude at høre et af de seks praktikeroplæg som bestod af leg, dialog, refleksion og oplæg.

En af deltagerne var pædagog Birgitte Nielsen fra Børnenes Univers Billund, og hun har efterfølgende spurgt en del af kollegerne om deres oplevelse af dagen.

  • Vi har fået genopfrisket ting vi kendte til i forvejen, men alligevel godt at få bekræftet det vi arbejder med. Samtidig giver det meget at mødes og tale med de kolleger rundt om i kommunen vi ikke normalt er sammen med, siger Birgitte Nielsen.

Birgitte Nielsen deltog i praktikeroplægget med temaet Børns legemuligheder, som blev faciliteret af fire kolleger fra Billund Kommune; Fysioterapeut Marianne Kousgaard Pedersen samt Susan Madsen, Leila Henriette Noer Poulsen og Birgit Smedegaard Sillesen der alle er Specialpædagogiske vejledere. Det var en god oplevelse.

  • Her var der en vekselvirkning mellem at sidde og lytte og selv være i gang, som vi har brug for. Vi fik helt konkrete eksempler med hjem, ligesom de har produceret et lille hæfte til os. Det er rigtig fint og noget vi kommer til at bruge i hverdagen, siger Birgitte Nielsen.

Netop det med vekselvirkning mellem at sidde stille og lytte og selv være i gang er noget af det som Birgitte Nielsen og kollegerne har af ønske til Læringskaravanen næste år.

Læringskaravanen afsluttede med en legende opsamling. Medarbejderne byggede forskellige bud på hvordan de kan styrke børnefællesskaber gennem leg med afsæt i de input de havde fået under læringskaravanen. Der blev bygget en masse kreative løsninger og bud ud af genbrugsmaterialer.

Program for Læringsledelse løber ind i 2019, så der er også Læringskaravane næste år skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.