Flyselskab går konkurs

Foto: Johnny Madsen, jmd.dk

Primera Air der blandt andet har 22 ruter fra Billund Lufthavn ventes tirsdag at blive erklæret konkurs.

På selskabets facebookside skriver de:

“Kære kunder,

Med en stor beklagelse må vi meddele dem, at Primera Air vil indstille alle operationer ved midnat den 1. oktober 2018  og lukke efter 14 års virke.
Det er en trist dag for alle ansatte og passagerer hos Primera Air. Virksomheden har i løbet af de sidste måneder arbejdet utrætteligt for at sikre den langsigtede finansiering af luftfartsselskabet. Da vi ikke kunne nå til enighed med vores bank om en løsning, havde vi intet andet valg end at indgive en konkursbegæring.

I løbet af de sidste 2 år har adskillige uforudsete begivenheder haft alvorlige konsekvenser for den økonomiske situation. I 2017 måtte et fly tages ud af drift på grund af alvorlige rustangreb.

2018 begyndte med en fantastisk start på vores billige langdistance-projekt med en helt ny airbus 321 neo, men på grund af alvorlige forsinkelser i fly leverancer endte denne begyndelse med at være utrolig problematisk: operationelle spørgsmål , af antallet af flyvninger, tab af indtægter er blot nogle af tingene. Uden yderligere finansiering kan vi ikke se nogen mulighed for at fortsætte vores aktiviteter.

Det er en enorm skuffelse efter det utroligt hårde arbejde og engagement, der er lagt i opbygningen af luftfartsselskabet. Virksomheden ønsker oprigtigt at takke alle sine medarbejdere for deres hårde arbejde og engagement, sine klienter i årevis med loyal støtte og sine leverandører til deres samarbejde i årenes løb.

Med oprigtig hilsen.
Bestyrelsen for Primera Air”

Primera Air er ejet af den islandske rejsekoncern Primera Travel Group, der blandt andet står bag danske Bravo Tours.   Rejseselskabet Apollo Rejser bruger også Primera Air.    På Primera Air’s hjemmeside opfordrer flyselskabet pasagerer om at kontakte rejsearrangørerne direkte for yderligere information da det ikke længere er muligt at kontakte flyselskabet via mail eller telefon.