Endnu en Grindsted virksomhed er kåret som Børsen Gazelle 2018

Jesper Jensen - Foto: René Lind Gammelmark

Den lokale virksomhed Sketchers Store i Grindsted der ejes af Jesper Jensen har modtaget et brev fra Børsen, hvor der står at virksomheden er blevet udnævnt til Børsen Gazelle 2018.

Sketchers Store åbnede den første butik i foråret 2013 og har idag 2 butikker i Odense, 2 butikker i Århus, og yderligere butikker i Vejle, Kolding og Esbjerg.

En Gazelle virksomhed vokser kontinuerligt og fordobler som minimum sin omsætning eller sit bruttoresultat i løbet af fire regnskabsår. Det er hårde krav og imponerende klaret af alle Gazellevirksomheder skriver  Børsen på deres hjemmeside.

Et klik på Wikipedia viser følgende:
Gazellevirksomhed er en betegnelse for en hurtigt-voksende virksomhed som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode. Udtrykket udspringer af den årlige gazelleundersøgelse, som er blevet udarbejdet af Dagbladet Børsen siden 1995.

Formålet med undersøgelsen er at identificere de hurtigst voksende virksomheder i Danmark, målt på omsætning eller, hvis det ikke er oplyst, på bruttoresultat.

Gazellekåringen foregår hvert år og tager udgangspunkt i virksomhedernes årsregnskaber fire år forinden. Kåringen er således et udtryk for virksomhedens vækst op til titelåret. Gazellerne i 2013 er således kåret ud fra deres regnskaber i 2009, 2010, 2011 og 2012, af kreditvurderingsfirmaet Bisnode A/S.

Fra 1995 til 2013 har Dagbladet Børsen i alt kåret 14.610 gazellevirksomheder. Cirka 5.300 af disse virksomheder er blevet kåret mere end én gang.

I undersøgelsen indgår kun aktieselskaber (A/S) og anpartsselskaber (ApS) som minimum har offentliggjort fire hele årsregnskaber. Nogle brancher udelades fra undersøgelsen, heriblandt offentligt drevne selskaber, store dele af den finansielle sektor samt holdingselskaber.

Også Østergaard Automobiler i Grindsted og My Instore Radio i Billund er blevet udnævnt som Børsen Gazelle 2018.