Frivillig Festen – Årets forening 2018

Borgerrådet på Lindegården i Billund, der løb med pokalen som årets forening - Foto: Billund Kommune

Frivilligrådet og Billund Kommune inviterede fredag den 28. september for 3. gang til frivilligfest på frivillig fredag. Denne gang med 140 deltagere til en festlig aften i Vestermarkskirken i Grindsted.

Særlig festlig var aftenen for Brugerrådet på Lindegården i Billund. Det var nemlig dem, der blev kaldt på scenen, da Frivilligrådet kårede årets forening 2018.

Brugerrådet på Lindegården fra Billund er valgt for deres flotte arbejde med at styre og koordinere 15 forskellige foreningers arrangementer på Lindegården, samtidig med at de også selv afholder arrangementer på samme sted. De sørger blandt andet for, at der hver mandag morgen serveres kaffe og rundstykker med sang, musik og oplæsning til glæde for mange ældre, som kan opleve at weekenden er lidt lang og ensom. Dertil sørger de for forskellige andre arrangementer i løbet af ugen og for blomster på bordene samt juletræ i december, hvilket er til glæde for alle beboere på Lindegården.

Byrådet var også repræsenteret til frivillig fest, ikke som deltagere, men som dem, der serverede kaffe og kagetapas for de festdeltagerne. Otte byrådsmedlemmer deltog.

Velkomsttalen stod Borgmester Ib Kristensen for, og ordet TAK var fremherskende i talen som var en hyldest til det store frivillige arbejde, der gøres overalt i Billund Kommune.

”Tak til jer alle hver især for den frivillige indsats I gør, og som er med til at gøre hverdagen nemmere, mere sund, kulturelt berigende, sjovere eller alle fire dele på engang, for de medborgere som I hjælper gennem jeres forening, brugerråd, vennekreds eller hvordan I nu er organiseret… Tak for det, lød det blandt andet fra Borgmesteren”

Herefter blev der fyret op for underholdning for aftenen med overskriften: Livsglæde, gnist, gejst og musiske indslag. Trine Alvilda fik med sin humoristiske, tankevækkende og inspirerende foredrag om livets mange overgange i med og modgang sat perspektiv på det frivillige liv og hvad vi, som menneske kan gøre for at få mere livsglæde. Trine Alvildas oplæg blev kædet sammen med den musikalske underholdning leveret af Kejser Larsen og Zakariasen, der både leverede egne sange og forskellige covere, som alle frivillige fra blandt andet – Ældresagen og spejdere – kunne synge med på.

Foto: Billund Kommune

Foto: Billund Kommune

Det er en dejlig aften og en flot tradition som Frivilligrådet og forvaltningen arranger for de frivillige, og selv om vi Byrådsmedlemmer får lidt sved på panden under serveringen nyder vi samværet med de mange frivillige, der deltager denne aften, siger Borgmester Ib Kristensen skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.