Grindsted Gymnasium havde Knæk Cancer show

Foto: René Lind Gammelmark

Omkring 200 var onsdag aften på Grindsted Gymnasium & HF til årets Knæk Cancer Show.

Showet startede med en fællessang, og derefter kom aftenens første fortæller på:

Annette arbejder på Gymnasiet, og har haft brystkræft, hun fortalte hendes historie, hvordan hun havde haft en god oplevelse med god behandling på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, hvor hun blev opereret. Historien blev fortalt hvor 2 elever interviewede hende.  Dernæst var Gymnasiets musik elever på scenen hvor de sang en sang. 

Så var det tid til aftenens første konkurrence, som var en gætte/mime konkurrence.  Så kom Kristina på scenen, hvor hun under interviewet fortalte om hendes veninde der har haft kræft af to omgange og desværre døde anden gang hun havde kræft, og ligeledes hvordan hendes papmor 5 måneder efter venindens død også døde af kræft.Så var musikeleverne igen på scenen, og her sang de nummeret LOST.  

Det var nu tid til en pause på omkring en halv time, hvor man kunne købe drikkevarer og kage. 

Anden del af showet startede op med en fællessang, denne gang Kim Larsens “Papirklip” hvorefter der var en konkurrence der var delt op i tre underafdelinger,  hvor første del var at man skulle tage så meget tøj på som muoligt.  Anden del gik ud på at man skulle lave så høj en stabel af kopper/krus som muligt, mens tredje del var at man skulle en deltager fik hovedtelefoner på , og deltageren skulle så mundaflæse og gætte hvad den anden person sagde.  

Så kom aftenens sidste taler, Lone som er sygeplejerske og som selv har haft kræft. Hun fortalte om hvordan hun først havde kræft tæt inde på livet da hendes mor havde kræft, og før hende mormoderen, og så hende selv… Det var arveligt betinget.   Efter Lones fortælling var det tid til aftenens sidste optræden af musikeleverne som sang Fix You – Coldplay.  

Dernæst fortalte nogle af eleverne fra styregruppen om hvordan de havde haft kræft tæt inde på livet, og til slut blev aftenen rundet af med at alle deltagerne kom på scenen, hvorefter alle gik ud i forhallen hvor der var lys-sceremoni alt imens der blev sunget.

Til aftenens arrangement blev der samlet 25.000 kr. ind.

Klik her for at se video

Klik på billederne nedenunder artiklen for at se dem i stor størrelse.