Fantastisk fortælling af Famile på farten

Anne Grethe og Helge - Foto: René Lind Gammelmark

Torsdag aften havde Kræftens Bekæmpelse lokalafdeling Billund arrangeret et foredrag på Sdr.Omme Kro til støtte for Lyserød Lørdag,  med Helge og Anne Grethe, kendt som forældrene fra Familie på Farten.

De startede med at fortælle lidt om hvad de havde oplevet siden de for 32 år siden sagde deres fuldtidsarbejde op og sammen med deres tre børn rejste verden rundt.  Det er blevet til besøg i 70 lande, hvor deres Bamse har været med hver gang. 

For omkring 10 år siden aftalte Helge og en nabo at hvis naboen stoppede med at ryge, så ville Helge gå turen fra Nordkap og til Give. Naboen stoppede dagen efter, men der skulle gå omkring 10 år inden Helge tog gåturen på de 3500 km. 50 km hver dag i 2½ måned. 

Fortællingen om Nordkap turen der varede 73 dage stod Anne Grethe for, og mens hun fortalte levende om turen, kunne man på lærredet til projektoren se de fantastiske billeder der understøtter fortællingen , krydret med noget musik der passer lige præcis til fortællingen.

De samler penge ind til Kræftens Bekæmpelse, og den næste tur de tager er turen på 50.000 km gennem Canada og Alaska. Her tager de flyveren afsted til startpunktet den 2. maj, den gamle Toyota Landcruiser der har godt 700.000 km på bagen bliver transporteret frem til startstedet, så det hele er klar til afgang.

Man kan iøvrigt støtte Familie på Fartens indsamling til KRÆFTENS BEKÆMPELSE på www.familiepaafarten.dk/canada-alaska

Klik på billederne nedenunder artiklen for at se dem i stor størrelse