Lokalopgør – Serie 2 fodbold Grindsted mødte Billund

Lørdagens lokalopgør i serie 2 fodbold mellem Grindsted og Billund endte med 3 mål til Grindsted og 5 til  Billund

Efter første halvleg var stillingen 1 til Grindsted og 3 til Billund
​Efter 5 minutter fik Billund deres første mål : 0-1
Efter 10 minutter udligenede Grindsted til  1-1, Christian Hansen (ass. Jesper Schmidt)
Efter 36 minutter fik Billund igen mål: 1-2
Efter 41 minutter fik Billund igen mål: 1-3
Efter 70 minutter : 1-4
Efter 73 minutter : 1-5
Efter 80 minutter fik Grindsted sit andet mål  2-5, Kenni Jensen (str.)
Efter 82 minutter fik Grindsted sit tredje mål : 3-5, Jesper Schmidt (delvis selvmål)

Kampens spiller: delt mellem Christian Hansen, Morten Hedegaard Pedersen og Jesper Schmidt.

Skidt fodboldweekend for GGIF
Der var ellers gjort klar til en hyggelig dag i klubhuset på stadion, da først serie 4 tog i mod Ansager, og vi skulle spille mod Billund IF. Det blev desværre til to nederlag, og mine trænerkolleger Morten & Morten og jeg selv må kigge ned i jorden, når vi bevæger os rundt i byen i den kommende uge. Vi hader alle at tabe… mere end de fleste ved.

Optakten til lokalopgøret havde desværre ret så stor fokus på klargøring af skadede spillere. Fire timer før kampstart mødtes jeg med Marc Christiansen, Kasper “Kalle” Knudsen og Jonas Bolding til test af forstrækninger og ankel. Sidstnævnte måtte desværre give fortabt, og startopstillingen blev ændret. Igen. De to andre blev klarmeldt, men desværre måtte Marc Christiansen udgå med en forstrækning allerede i første halvleg. I det andet lår end dét vi testede. Ærgerligt for sympatiske Marc, der gennem årene ofte har døjet med netop denne type skade.

Fra start var kampen ret så jævnbyrdig. Efter blot en håndfuld minutter var vi bagud, og efter en håndfuld mere havde vi udlignet ved Christian Hansen, der fik en tværaflevering fra unge Jesper Schmidt, det rykkede uimodståelig på højre kant. Resten af halvlegen er tæt, og vi får bedre fat i spillet som minutterne skrider frem. Uden at det bliver rigtig godt spillemæssigt, men vi arbejder hårdt for sagen. Mod slut af første halvleg har jeg en god følelse, for vi er så småt ved at trykke Billund godt ned i banen, men bum bum…. i det 36. minut scorer Jes Dahlmann på et hovedstød lang udefra og fem minutter senere scorer Billund deres tredje efter en flot stikning ind mellem vore ellers så påpasselige forsvarsspillere.

Bagud 1-3 til pausen. Av. Anden halvleg starter uden det helt store pres, og midtvejs i halvlegen indkasserer vi to hurtige scoringer, og det hele så meget svært ud. Men ros til spillerne for ikke at give op, og det gav da også to reduceringer, og til slut fik kampen alligevel noget nerve. Og her må jeg tage mig til hovedet. Sebastian Øhlenschlæger og Kasper “Kalle” Knudsen sætter et par hårde tacklinger ind, der korrekt takseres til gult. Det var ikke et par gode situationer for os, men det var ikke derfor, jeg tog mig til hovedet. Det er ikke første gang – og ganske sikkert heller ikke sidste gang – at jeg ser BIF føle sig voldsomt uretfærdigt behandlet. Og reaktionerne er mange, og der kommer vredesudbrud hvor ordvalget er af så lav karakter, at man græmmes. Men fåtallet skal ikke repræsentere alle. Et par fædre kom med nederdrægtige og dumme tilråb, som i ufatteligt dumt, men samtidig hører man også, at en anden minder om, at det da er unødvendigt at reagere sådan, når der er få minutter igen, og man fører med to. Også på banen reageres der hidsigt, hvilket bl.a. resulterer i et rødt kort til en blå. Igen skal fåtallet ikke repræsentere alle. Efter vore lokalopgør – som selvfølgelig skal emme af vilje og intensitet – taler jeg ofte med f.eks. Jes Dahlmann og Rasmus Aakjær Mortensen, som er et par virkelig gode gutter, der har fokus på fodboldspillet. Jeg synes, det er mærkeligt, at et hold igen og igen sætter sig i så dårligt et lys – ikke mindst når man kigger på, hvor godt et hold de egentligt er. For når Billund har medvind, så spiller de sørme flot fodbold. Og det gjorde de bestemt ved flere af scoringerne i deres sikre sejr over os. Det anerkender jeg.

Mine hvide gjorde alt hvad de kunne, men spillet fik vi ikke til at flyde, mens der ikke kan sættes en finger på arbejdsindsatsen. I tabellen er Spangsbjerg med endnu en sejr så småt ved at sætte sig på førstepladsen, og de efterfølgende hold ligger ganske tæt i rækken. Vi har efter to nederlag mistet kontakten til topholdet, og nu ligger fokus på at få skabt afgørende afstand til Næsbjerg, der på sidstepladsen har fem point op til os. Og netop Næsbjerg møder vi på udebane lørdag kl. 13.30. Skader og afbud gør, at vi skal sammensætte holdet på en anden måde, og jeg ser frem til en spændende uge med trænermakkerne “M&Ms”, for de skal også levere i en tæt række. Vi står næsten i samme situation – vi skal væk fra bunden.