Årsdagen for tyskernes afhentning af modstandsfolk i Grindsted blev markeret

Foto: René Lind Gammelmark

Billund Kommunes Museer og Besættelsessamlingen Grindsteds Venner havde i samarbejde inviteret på Rich’s Kaffe og Krigsmakroner i besættelsessamlingen på CF-Gården for at markere årsdagen for tyskernes afhentning af modstandsfolk i Grindsted, og det skete mellem kl. 10.00 og 16.00.

Carsen Sander Kristensen serverede kaffe med Richs pulver tilsat – Foto: René Lind Gammelmark

De modstandsfolk der blev arresteret i Grindsted den 7. oktober 1944 blev mindet, flere af dem mistede livet i tyske kz-lejre, mens andre vendte hjem hårdt præget af krigen.

Der var mulighed for at se udstillingen der i øjeblikket er på CF-Gården. Til Februar begynder arbejdet med at lave en ny midlertidig udstilling i den store udstillingshal på Museumscenter Karensminde.

Kurt Nørgaard der er formand for Besættelsessamlingen Grindsteds Venner og Ib Møller Nielsen, næstformand, fortalte om foreningens arbejde, og at der var blevet indsamlet 1813 underskrifter for at få sat pres på at få besættelesssamlingen frem i lyset.  Besættelsessamlingen Grindsteds Venner har flere kommende arrangementer, blandt andet den 18. november hvor en Krigsmindeguide for Billund Kommune bliver præsenteret i Kirkehuset kl. 14.00

Ib Møller Nielsen og Kurt Nørgaard – Foto: René Lind Gammelmark

Formanden for Billund Kommunes Museer Harry Hansen fortalte om den nye organistation der blev lavet for museerne, og han kom også ind på det nye projekt, der desværre mangler mange penge for at kunne blive en realitet. Arbejdet med at skaffe pengene er gået i gang, og man er fortrystningsfuld.

 

 

I December måned er der i Udstillingshallen på Museumscenter Karensminde den store DR Julekalender udstilling, og den bliver pillet ned igen omkring 1. februar. Herefter går arbejdet med at sætte en ny midlertidig udstilling af effekter fra besættelsessamlingen op.

Billund Kommunes Museer har haft omkring 22.000 besøgende i 2017.

Harry Hansen og Jørgen Eeg Sørensen fortalte søndag eftermiddag  om modstandsfolkene.