40 år med heste og højt humør i Vorbasse Rideklub

Foto: Vorbasse Rideklub

Vorbasse Rideklub fejrer jubilæum. I efterårsferien kombineres et jubilæumsstævne med et åbent hus-arrangement, og alle er velkomne.

VORBASSE: I generationer har der været masser af hesteejere i og omkring Vorbasse, og for 40 år siden gik nogle af dem sammen og skabte Vorbasse Rideklub. Klubben blev i februar 1978 dannet ved en stiftende generalforsamling på byens kro, og medlemstallet lå fra starten på omkring på 70 medlemmer.

Allerede den første sommer hjalp klubbens medlemmer til ved Vorbasse Marked, og det har de gjort lige siden.

Rideklubben tilbyder hvert år på markedet trækture på nogle af klubbens mange søde ponyer. Klubben tilbyder også mad og drikke i et af de store markedstelte, og markedsindtægterne bidrager hvert år med cirka 100.000 kroner til klubbens økonomi.

I starten havde rideklubben sin base i den del af Vorbasse, man kalder for ”Hønseby”. I en tom hal på Nørrebyvej indrettede man både stald og rytterstue, og klubben hyggede om sine medlemmer ved blandt andet at tilbyde filmfremvisninger.

Allerede i 1979 arrangerede rideklubben sit første stævne, og siden er det gået slag i slag med både undervisning og stævneaktivitet. Vorbasse Rideklub er medlem af Dansk Rideforbund og får ofte stor ros for de stævner, klubben arrangerer. Ryttere udefra roser de flotte baner, den hyggelige rytterstue og ikke mindst det gode, sociale samvær.

Ridekluben har i dag sine aktiviteter samlet på adressen Skjoldbjergvej 10, lidt uden for byen. Her brændte stalden i 2013, og efterfølgende byggede man en ny, flot stald, der huser både klubbens egne ponyer og et større antal privatejede heste.

 Medlemstallet er stabilt og ligger på omkring 120 medlemmer, og klubbens formand, Christina Graven-Hansen oplyser, at klubben efter en periode med ustabilitet igen er på rette kurs.

  • Vi går målrettet efter at drive en klub, der tilbyder god undervisning og gode rammer. Det skal være dejligt at komme her, og glæden ved at omgås heste skal være omdrejningspunktet. Det er dejligt at opleve, at det lykkes at opnå dette mål, og det er fantastisk at se, at så mange bakker op, når vi har brug for frivillig arbejdskraft, fortæller Christina Graven-Hansen.

Hun glæder sig over, at nogle af de frivillige er personer, som i sin tid var med til at danne klubben. Én af dem er Jonna Schmidt, hvis datter, Pia, i dag underviser i klubben.

Jonna Schmidt er tidligere formand for rideklubben og tager gerne en tjans, når der mangler hjælp til fodring eller ved et af de mange stævner.

  • Rideklubben har altid været mit hjertebarn. Det føles dejligt at komme her. Jeg kender ikke alle hestene, som jeg gjorde engang, men jeg nyder at komme her og synes, det er godt, byen stadig har en rideklub, der fungerer så godt, fortæller Jonna Schmidt.

I anledning af jubilæet afvikles der i weekenden den 20. og 21. oktober et jubilæumsstævne. Både klubbens egne ryttere og ryttere udefra forventes at melde til i både dressur og spring, og der afvikles en jubilæumsklasse i begge discipliner.

Søndag i tidsrummet fra klokken 10-13 afvikles et åbent hus-arrangement. Her indbydes alle, som har lyst, til at besøge klubbens faciliteter skriver Vorbasse Rideklub i en pressemeddelelse.

FAKTA:
Bestyrelsen for Vorbasse Rideklub består af medlemmerne:

Christina Graven Hansen (formand), Belinda Andersen (næstformand), Hanne Løvbjerg Jensen (sekretær), Judith Vinter (menigt medlem), Lars Andersen (menigt medlem) og Camilla Christensen (menigt medlem). Bente Lilholm er kasserer, valgt uden for bestyrelsen.

Klubben har 120 medlemmer; cirka 70 af dem er under 18 år.

Klubben ejer ni ponyer og opstalder 14 privatejede heste.

Klubben ejer en del af faciliterne på adressen Skjoldbjergvej 10 og låner resten af den lokale gårdejer Hans Jørgen Hansen.

Der er fire undervisere i rideklubben: Pia Schmidt, Sahra Henriksen, Tine L. Jakobsen samt Tage Lundtofte. Sidstnævntet underviser i spring. Derudover er flere undervisere i dressur tilknyttet på timebasis.

Bestyrelsens første formand hed Jørgen Laursen, og i starten lånte klubben ponyer af blandt andet hestehandler Hakon Sørensen og Jørgen Pedersen.