Grindsted Ro- og Kajakklub havde standerstrygning

Foto: Grindsted Ro- og Kajakklub

Når efteråret melder sin ankomst, er det tid for Grindsted Ro- og Kajakklub at drosle ned for aktiviteterne på Engsøen. Lørdag mødtes klubbens medlemmer til den årlige standerstrygning i klubhuset på Vestre Boulevard.

Dagen startede med morgenmad, hvorefter det var tid til en sidste, fælles tur på søen. Dagen blev rundet af med pokaloverrækkelse  og fælles frokost.

Pokalen for flest kilometer i kajak gik til Ruth Mattrup, der med sine 2.057 kilometer slår alle hidtidige rekorder i klubben. Hun var dog stærkt forfulgt af Olaf Nielsen, der nåede 2.056 kilometer.
Pokalen for flest kilometer i robåd gik til Ole Ostersen, der har tilbagelagt 102 kilometer i løbet af sæsonen. Længst roende kvinde var Gitte Hansen med 75 kilometer.

Foto: Grindsted Ro- og Kajakklub – Fra venstre: Olaf Nielsen, Ruth Mattrup, Ole Ostersen og Gitte Hansen

Trods den flotte rekord i kajak har det dog været et svært år for klubben. Den kraftigt stigende vækst af grøde i kanalen ud mod Engsøen har generet i en sådan grad, at robådene har måttet ligge stille i godt tre måneder. Kajakkerne har brugt den sideløbende å til at nå ud i søen. Klubben håber derfor på en snarlig afklaring fra kommunens side vedrørende grøden i kanalen.

Selvom de fælles ro aftener nu er slut, har Grindsted Ro- og Kajakklub flere aktiviteter i kalenderen hen over vinter. På lørdag sættes kajakkerne i vandet i svømmehallen, så der kan øves redningsteknik. I december er der juletur til Karlsgårde Sø. Derudover trænes der i svømmehallen i vinterperioden, så formen holdes vedlige frem mod sæsonstart til april.