Fællesspisning og foredrag i Stenderup-Krogager

Foto: René Lind Gammelmark

Tirsdag aften havde Støtteforeningen for Teglgårdshallen i Stenderup-Krogager arrangeret fællesspisning kl. 18.00 med Islandsk inspireret mad. Efter spisningen var der foredraget “Hvem fanden er jeg engentlig” med Peder Johnsen der er barnefødt i Stenderup-Krogager.
Han fortalte om sin barndoms og ungdomsår i byen, hans massive alkoholmisbrug, op- og nedture og hans vej til det liv han har idag.

Peder startede med at sige til de fremmødte at de ikke skulle synes at det var synd for ham at han har været alt det igennem han har.
For 13 år siden var Peder ved at drikke sig selv ihjel, og en dag besluttede hans sig for ikke at ville drikke mere. Han tog 70 timer på sin mosters sofa, hvorefter han gik over på Café Jydepotten og bad om hjælp.  Peder har sidenhen taget uddannelsen som socialrådgiver, har fået fast arbejde og er blevet familiefar.  Har tidligere arbejdet i Herning Kommune, og på Fængslet i Sdr.Omme, på Morsbøl Kollegiet og nu arbejder han på Grindsted Produktionsskole som STU Vejleder. Beslutningen om at stoppe med at drikke blev taget den 4. januar 2005, hvor han gav kammeraten Leif en pose med de sidste fem øl fra Aldi, og sagde “værsgo nu skal jeg ikke drikke mere”.   Det var en meget levende og spændende fortælling, hvor han på en god måde fortalte sin historie på.

Næste gang der er et større arrangement i Teglgårdshallen er Julefrokosten den 1. december.  Der er  julemad, hygge musik og dans, når Alleycats går på scenen. Det koster 280 kr, og man kan tilmelde sig til Jytte Burgdorff på tlf. 4035 4027.

Klik på billederne under artiklen for at se dem i stor størrelse