Grindstedværket som dokumentar

Foto: Michael Drost-Hansen

Fredag den 16. november kommer den prisbelønnede dokumentarfilminstruktør Michael Graversen og holder foredrag i Kulturhuset Grindsted Kino med udgangspunkt i sine dokumentarfilm. Foredraget er kl. 19, entré 40 kr. Der kan betales i døren eller ved tilmelding hos folkeuniversitet: fubillund.dk.

Michael Graversen er opvokset i Grindsted og hans film, Jorden er giftig, fra 2006, bidrog til debatten om Grindsteds undergrund. Den nu 12 år gamle dokumentar er på ny blevet aktuel i den nutidige forureningsdebat.

Michael Graversen fortæller om dokumentarfilmens historie, samt den tradition han laver dokumentarfilm inden for. Han viser klip fra sine film og fortæller om sine metoder, hvor han i høj grad bruger sig selv aktivt i sine film. Han vil tale om dokumentarfilmens rolle i en tid, hvor Fake News og sociale medier præger den offentlige debat skriver Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.

Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem Folkeuniversitet, Kulturhuset Grindsted Kino, Billund Bibliotekerne og Billund Kommunes Museer.