LIONS inviterer til Nytårskoncert på Grindsted Gymnasium

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

LIONS afholder årets Nytårskoncert i Grindsted Gymnasiums Festsal søndag den 13. januar 2019 kl. 14.30
Det er den syttende i rækken af traditionsrige nytårskoncerter. Koncerten arrangeres i samarbejde med K.G. Hansen & Sønner A/S og Den Jyske Sparekasse.

Som en festlig optakt udskænker Kvickly Grindsted et glas mousserende vin til alle koncertgæster skriver LIONS i en pressemeddelelse.

Som sædvanlig er det Odense Blæserne med dirigent Jesper Rosenkilde, der leverer musikken, og denne gang er Tre tenorer solister.

De fire Tenorer er ikke gået på pension, men på skrump. Altså ikke i omfang, men i antal. Når tre skal synge det samme som fire, må der strammes ind både hist og her. Og det er lige netop det Tre Tenorer kan. Bælterne strammes et ekstra hul og vejrtrækningen får brystkasserne til at udvides, så publikum på de første par rækker bør advares om flyvende brystknapper.

Vesten er stivet og pressefolderne står så skarpe som knive. Tenorerne er klar til at lægge alt ned på deres vej. Dem, der ikke falder i svime, vil sikkert ligge flade af grin

Med Odense Blæserne i ryggen står tenorerne sikkert, når vindtrykket fra de nypudsede messinginstrumenter fyger ud over publikum. Den liflige klang fra trompeter og basuner blandes med tenorernes mundvand og bringer publikum ud på kanten af stolene.

Der vil blive underholdt med nogle af de bedste kendinge fra både operaens, operettens og musicalens verden.

“Tre Tenorer” er:
Torben Kirkegaard, som er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium og på Guildhall School of Music I London. Han har optrådt på mange af landet operascener, og sunget både opera og musical.

Han har desuden sunget i Zürich, Schweitz samt været med til at uropføre flere ting, blandt andet musik af jazzpianisten Thomas Clausen og Bjarne Jes Hansens digtsamling Intermezzo Italiano, som blev sat i musik af komponisten Andy Pape.Derudover er Torben medkomponist på musicalen Leonora Christina, som har verdenspremiere i Odeon i Odense i januar 2019.

PR-FOTO

Jens Krogsgaard, som siden sin hovedrolledebut på Den Jyske Opera i 1996 som Tom Rakewell i Stravinsky’s ”Lastens Vej” har markeret sig som en markant sanger i sin generation. Jens Krogsgaard debuterede i 2002 med stor succes på Det Kgl. Teater, han blev nomineret til Årets Reumert 2003 i kategorien Årets Sanger, og fik desuden Operaens Venners Hæderspris. Han var i perioden 1999 – 2007 fastansat som solist på Det Kongelige Teater. I 2004 var han idémand og iscenesætter på den kunstnerisk vellykkede forestilling LiedTeater ”Digteren og Døden” på Den Jyske Opera. Siden 2006 har han sunget en række partier blandt andet i Rostock, Greifswald og Stralsund. Jens Krogsgaard er formand for Aarhus Kommunes Kunstråd. Han har en Mastergrad i Elite Sang Pædagogik fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor han nu underviser i hovedfaget sang.

PR-FOTO

Thomas Præstegaard, som er uddannet ved Opera Akademiet på Det Kgl. Teater og efterfølgende studerede videre i Tyskland, Polen og Bulgarien.
Han debuterede som Kong Erik i ”Drot og Marsk” på Den Jyske Opera og har derefter sunget flere store hovedroller på alle landets opera-scener bl.a. Leander i ”Maskarade”, Alfred i ”Flagermusen” og Don José i ”Carmen”.

Han har også boet og optrådt i Italien hvor han blandt andet har sunget Rodolfo i ”La Bohème” og været på turné i mange europæiske lande.

Ud over sangkarrieren hjælper han også unge sangere med at udvikle deres karriere og med at finde arbejde gennem den innovative musikplatform, Truelinked.

PR-FOTO

Billetsalget foregår i

Magion i Grindsted og REMA 1000 i Billund

 

lørdag den 10. november, kl. 09.30 – kl. 11.30 og

onsdag den 14. november kl. 16.00 – kl. 17.30.