Kloge Fredage – Kom og bliv klogere med Herdis Toft

Legen som vejen til demokratisk dannelse
Billund er Børnenes Hovedstad. Her lærer børn gennem leg og er skabende verdensborgere; sådan lyder visionen om Børnenes Hovedstad.

I sin forskning fokuserer Herdis Toft netop på legen. Vejen til demokratisk dannelse går gennem leg – også og især i dagtilbuds- og uddannelsesinstitutioner.

‘Skal vi lege?’ er et tilbud, en legeinvitation, som kan accepteres eller negligeres af den adspurgte, mens ‘Nu skal vi lege!’ er et påbud, og ‘Du må ikke lege med’ er et forbud. De sidste to former for tvungen in- og eksklusion er almindelige situationer, som er barrierer for enhver leg. Gennem sin forskning søger Herdis svar på spørgsmål som: Hvorfor mislykkes leg så ofte i det pædagogiske felt? Og hvad kendetegner en hverdagslig praksis, hvor leg lykkes? Hvornår har politikere, pædagoger, undervisere og andre aktører i feltet en hhv. positiv og negativ indvirkning? Hvordan kan man fremme legens dannelsespotentiale?

CoC Office inviterer til en Klog Fredag, hvor vi får lejlighed til at forstå den ustyrlige leg som vejen til demokratisk dannelse.

Kloge Fredage
Hvornår:                           Fredag d. 30 november 2018

Tid:                                     Kl. 15.00 – 16.30

Hvor:                                  Caféen i Teddy Bear Art Museum,  Hans Jensensvej 3, 7190 Billund

Pris:                                    Gratis at deltage

Deltagere:                         Alle er velkomne

Sprog:                                Dansk

Tilmelding: Senest d. 28 november via www.boerneneshovedstad.dk

 

Kort om Herdis Toft
Herdis Toft er Lektor i børne- og ungdomskultur, Afdelingen for uddannelsesvidenskab, Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet.

Hun fokuserer blandt andet på legekultur og æstetiske læreprocesser og står bag en lang række publikationer, herunder som medforfatter på bogen ”Ustyrlighedens paradoks: demokratisk (ud)dannelse til debat” skriver Capital of Children i en pressemeddelelse.