December byder på kreative aktiviteter og hygge på Museumsgården Karensminde

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Kreative aktiviteter og hygge på Museumsgården Karensminde i december
Når DR julekalenderudstillingen Theo & Den Magiske Talisman åbner på Museumscenter Karensminde d. 1 december, blænder museet op for et helt særligt decemberprogram med kreative aktiviteter og besøg fra folk bag julekalenderen.

Her følger en oversigt over de mange aktiviteter:

Hele december: Julehygge på den gamle museumsgård
Museumsgården Karensminde har som noget særligt i år åbent hver dag i december måned – helligdage dog undtaget. Gæsterne kan besøge det julepyntede stuehus, møde dyrene i stalden og Karensmindes Venner serverer kaffe, kakao og Karensmindevafler i Kaffestuen.

Foto: Billund Kommunes Museer

Den Magiske Tidsrejse
I billetsalget kan børnene få udleveret et aktivitetskort, som sender dem på en tidsrejse i overtroens og magiens verden. I det gamle stuehus skal de løse gåder om overtro og magi – hele familien kan være med, og alle børn som gennemfører, får et flot diplom.

 1.-2. december: JuleMakerSpace
Man kan lege sig klogere på verden i den gamle lade og lave kreativ julepynt med utraditionelle materialer. Lav den sødeste julepynt med et stort udvalg af mange forskellige materialer til fri afbenyttelse. Deltagelse er gratis med entré.

8.-9. december: Julemarked
En rigtig hyggelig weekend med masser af aktivitet på den gamle museumsgård. Stuehuset er pyntet op til jul, der bliver bagt småkager i køkkenet og julemanden kommer i hestevognen kl. 11.45 og samler børn og voksne til juletræsdans kl. 12 og kl. 14 i laden, hvor man kan købe æbleskiver og gløgg. Der er boder med alskens delikatesser, håndarbejde og husflid. Hestevognen kører og hvis der ligger meget sne, kan man være heldig at komme på køretur i kane. Entré kun til julemarkedet kan købes særskilt og koster 40 kr. for voksne over 18 år.

15.-16. december: Foredrag “Bag om julekalenderen” og kreativt juleværksted
Julekalenderens producer Nynne Selin Eidnes og instruktør og medforfatter Peter Gornstein kommer på besøg d. 15. december på Museumscenter Karensminde og fortæller om arbejdet med at lave en julekalender. Foredraget bliver dialobaseret, så der bliver fortalt ud fra publikums spørgsmål.

Der er åbent i det kreative værksted, hvor man kan lave ny og gammel julepynt, samt sjælevinduer i flotte glasmosaikker skriver Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.

Foto: Billund Kommunes Museer