Lokale erhvervsskoler modtager et særtilskud

Anni Matthiesen: Erhvervsskolerne i landområderne får en ekstra håndsrækning med EUD-aftalen

Efter lang tids forhandlinger er der landet en aftale om erhvervsuddannelserne. Det er en aftale der blandt andet giver erhvervsskolerne et økonomisk løft og ro til at igangsætte initiativer, med henblik på at skabe et godt uddannelsesmiljø på landets erhvervsuddannelser.

Med forbindelse med dagens aftale EUD-aftale er der blandt andet afsat en pulje til at øge udbuddet af erhvervsuddannelser i tyndt befolkede områder.

Her har det lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen haft en stor andel i, at en række lokale erhvervsskoler nu får en ekstra håndsrækning i 2019. Helt konkret gives der et særtilskud på i alt 10 mio. kr. i 2019 til små erhvervsskoler. Dermed kan Erhvervsgymnasiet Grindsted, Grindsted Landbrugsskole, Vejen Business College og Tønder Handelsskole hver især se frem til et særtilskud på 0,8 mio. kr. i 2019.

Foto: René Lind Gammelmark

Det lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen glæder sig over den ekstra håndsrækning til de små erhvervsskoler.
”Mange af de mindre erhvervsskoler er udfordret i forhold til at få økonomien til at hænge sammen, da de ikke har det samme elevgrundlag, som de større erhvervsskoler har. Derfor glæder det mig, at de øvrige aftalepartier var enige med mig i, at en ekstra håndsrækning til erhvervsskolerne i de tyndt befolkede områder er fornuftig. Fremadrettet håber jeg taxameterændringer vil sikre erhvervsskolerne efter 2019”, udtaler Anni Matthiesen.

”Hvis vi skal sikre et Danmark i balance, er det en grundlæggende forudsætning, at unge bosat i tyndt befolkede områder også har mulighed for tage en uddannelse – det skal ikke kun være forbeholdt de store byer. Og derfor mener jeg, at denne håndsrækning både er fornuftig og nødvendig”, afslutter det lokale folketingsmedlem i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.