Nytårsstatus fra Borgmester Ib Kristensen

PR Foto

2018 – et år der lover godt for fremtiden i vores kommune

En af mine sidste officielle gerninger i 2018 var et 100 års fødselsdagsbesøg hos Ane Rasmussen på Omme Centret. Det er anden gang på en måned jeg havde æren af at sige tillykke til en 100-årig i vores kommune og jeg har også været til et Krondiamantbryllup i løbet af den sidste måned.

Det er nogle dejlige besøg, og besøg hos en generation, der er taknemmelige for det de har nået og fået gennem et langt liv, og det er besøg der giver glæde i forhold til at være Borgmester.

Der er heldigvis også meget andet, der har givet anledning til glæde og stolthed i 2018, som jeg synes har været et år, der lover rigtig godt for fremtiden i vores Billund Kommune.

Fra 1. sal på Rådhuset, hvor jeg har kontor, kan jeg se ned til Grindsted Sygehus, og her har jeg kunnet se, hvordan parkeringspladsen er blevet fyldt efter at friklinikken flyttede til Grindsted.

Billund Kommune fik med friklinikken næsten 100 nye arbejdspladser, og jeg håber medarbejderne er faldet godt til på sygehuset og i Grindsted By, hvor sygehuset med placeringen centralt i byen er en del af livsnerven i Grindsted.

Tallet 100 eller helt præcis 103 er det antal borgere vi er blevet flere i Billund Kommune i løbet af 2018, hvor vi begyndte med 26.502 borgere og sluttede med 26.605.

Det er en fin fremgang, men af hensyn til vores ungdomsuddannelser, vores byer og handelslivet her vil vi stadig gerne nærme os tallet 30.000 indbyggere fordelt i hele kommunen.

Det sker ikke i 2019 eller 2020 for den sags skyld, men udviklingen går den rigtige vej, og i 2018 har vi igen kunnet glæde os over et flot grundsalg, hvor der er solgt grunde bredt i hele kommunen og hvor der tillige er bygget rigtig mange lejeboliger i Grindsted og Billund.

Jeg har lige læst, at over 150 deltog i mødet omkring flytning og udvidelse af købmandsbutikken i Stenderup-Krogager, I slutningen af oktober kunne vi læse, at Ole Kirks Fond støtter byfornyelsen i Vorbasse, i september blev naturrum Sdr. Omme indviet, og forleden kunne vi læse, at Filskov og opland får støtte fra statens bredbåndspulje og sådan er der hele vejen rundt gode historier, der vidner om hvordan borgerne overalt i kommunen går sammen og tager initiativer, der giver udvikling og som gør vores kommune attraktiv at bo i.

Som hjemkommune for Børnenes Hovedstad har 2018 også været et godt år. Byrådet har de seneste år investeret i Dagtilbud- og skoleområdet, og vi deltager blandt i Program for Læringsledelse, hvor tilbagemeldingerne fra forældre, børn og personale har været meget positive i forhold til udviklingen.

Det giver glæde og det gør det så sandelig også, når DGI offentliggør en måling, der fortæller, at i Billund Kommune er der 111 procent af de unge, der dyrker idræt og det er det den højeste procent i Danmark.

De har ikke opgjort tallet på ældreidræt, men jeg tror det er mindst lige så højt og her har vi som Byråd truffet en god beslutning om, at ændre lokaletilskuddet fremover er ens for alle aldersgrupper, så det nu bliver økonomisk nemmere for voksne og ældre at dyrke idræt.

Et besøg ved en 100-årig fødselar giver energi og glæde, det gør deltagelse i årets frivillighedsfest i Billund Kommune også. Nej hvor er der bare mange, der gerne vil gøre en indsats for andre og fantastisk at få lov til sammen med byrådskollegerne at servere kaffen for dem en enkelt aften.

En anden fest som er værd at tænke tilbage på med meget stor glæde er uddelingen af ErhvervsFremmeprisen i Billund Kommune, som i år fortjent gik til Sun Air of Scandinavia. Samme aften, hvor mere end 100 erhvervsfolk hyldede Sun Air fik vi også sagt tillykke til hele 12 nye gazelle virksomheder fra hele vores kommune.

År 2018 er første år i en ny byrådsperiode, hvor otte er helt nye, mens tre har gjort comeback. Vi har lavet en ny udvalgsstruktur, der gør at mange sidder i to udvalg og det kræver rigtig meget arbejde og der bliver virkelig arbejdet med sagerne og heldigvis har der fra starten været et rigtig godt samarbejde hele vejen rundt, hvilket også har gjort, at vi har kunnet indgå et langsigtet og godt budgetforlig med alle 25 byrådsmedlemmer bag.

Det er flot og det er med til at give ro i vores kommune, både for borgerne og for administrationen, og det er endnu en grund til at jeg synes 2018 er et år, der lover godt for fremtiden i vores kommune.

Forureningen i Grindsted, hvordan kan jeg sige det lover godt for vores kommunen, inden  den er afsluttet. Jo det kan jeg fordi jeg synes vi er nået langt det seneste år i et godt samarbejde med Region Syddanmark og engagerede borgere i byen, og jeg mærkede senest ved Sundhedsminister Ellen Trane Nørbys besøg, at arbejdet med at kortlægge både sundhed og selve forureningen bliver fulgt tæt på Christiansborg.

Og når vi er ved Christiansborg, Så er det sjældent vi direkte er nævnt i finansloven, men det er vi i år, hvor der er afsat midler til et ungdomskulturhus i Grindsted. Det er et spændende arbejde, der er i gang, det samme er arbejdet med at undersøge, hvorvidt der kan skaffes ekstern økonomi til at Fyrtårns Museumscenter ved Karensminde.

Jeg håber og tror at 2019 bliver et år, hvor vi bliver endnu flere borgere, hvor de udviklingsprojekter jeg nævnte i byerne får vind i sejlene, hvor vi får gang i udviklingen af bymidten i Grindsted og hvor vi for alvor kan begynde at se et færdigt butikstorv med bækken løbende igennem i Billund By skriver borgmester Ib Kristensen.

Rigtig god jul og godt nytår.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.