Nørkleaften på Museumscenter Karensminde

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Hvad er det for faktorer og omstændigheder, der har indflydelse på vores vej i livet og udvikling som mennesker? Med udgangspunkt i sin personlige livshistorie og karriereforløb vil Anne Grethe Sværke, leder af Janus – Vestjyllands Kunstmuseum, lægge op til en samtale med deltagerne om dette spørgsmål på Museumscenter Karensminde d. 7. januar kl. 19.00

Traditionen tro åbner Billund Kommunes Museer det nye år med en nørkleaften. Her mødes man til en hyggelig aften med historiefortælling og fællessang ligesom i gamle dage på landet om vinteren.

Aftenens historiefortæller, Anne Grethe Sværke, er i dag ansat som leder af Janus – Vestjyllands Kunstmuseum, men har tidligere arbejdet som museumsinspektør på det daværende Billund Museum, med ansvar for Karensminde. Her fik hun gode erfaringer i at samarbejde med frivillige – erfaringer, som hun i høj grad drager nytte af i sin nuværende stilling.

Anne Grete Sværkes vej til sit nuværende job, har ikke været snorlige. Med en fortid som sygeplejerske og senere en kandidatgrad i kunsthistorie fra Århus Universitet, samt en ph.d. i historie har hendes karriere formet sig i et samspil mellem forskellige livserfaringer og tilfældigheder. Hun vil derfor denne aften bl.a. fortælle om sit karriereforløb og sin personlige livshistorie og sammen med deltagerne fundere over, hvilke omstændigheder der former vores liv som mennesker.

Man kan denne aften også høre fortællingen om helligtrekongerslyset.

Foto: Billund Kommunes Museer

Entré denne aften inkl. kaffe og kage: 60 kr.

Tilmelding er nødvendig, da der er begrænset antal pladser. Kontakt museet på e-mail eller telefon for tilmelding.