Boligsalget i Danmark er på sit højeste i seks år

Foto: Mikkel Milsgaard

Boligsalget i Danmark viser, at 2018 ramte det samme høje niveau som i 2017. Siden 2013 har salget af boliger været på himmelflugt, og er steget med 56 procent.

Resultatet for det samlede salg af villaer/rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse viser, at der i 2018 blev registreret omkr. 76.500 bolighandler.  I 2017 var totalsalget 76.707.

I forhold til 2017 gik salget af fritidsboliger i 2018 i status quo, mens salget af villaer steg, og ejerlejlighedsmarkedet faldt en lille smule. Hvis man dykker ned i tallene, er der dog få ændringer i totalsalget. Markedet ligger stabilt på et rekordhøjt niveau.

Større efterspørgsel på villaer
Preben Merrild Angelo, der er direktør for RealMæglerne og BoligOne, sammenfatter det gode salg således:

– Ejerlejlighedsmarkedet har nået et midlertidigt mætningspunkt ift. kvm. prisen. Det har fået flere købere til at efterspørge villaer, da villaer traditionelt har en lavere kvm. pris end ejerlejligheder. Flere købere end tidligere melder ind til os, at de synes, at mange ejerlejligheder er blevet for dyre. Det gælder især i Aarhus og København. Det påvirker selvfølgelig salget skriver RealMæglerne i en pressemeddelelse.

Preben Angelo
CEO RealMæglerne (RB Mægler A/S )
Foto: Gregers Kirdorf

Efterspørgslen på fritidshuse vil stige
– Salget af fritidshuse ligger stabilt på et højt niveau. Markedet er fortsat præget af lange salgstider. Udlejningsbureauerne melder dog allerede nu ind om flere bookninger end tidligere ift. årstiden, og det vil traditionelt være med til at skubbe til efterspørgslen. Flere varme somre vil gavne udlejningsmarkedet og dermed salget af sommerhuse, forklarer Preben Merrild Angelo.
Resultatet for boligsalget i 2018 er beregnet på baggrund af salgstal fra Boligsiden.dk for januar til november 2018, og for december 2018 er der lavet en statistisk beregning på baggrund af salgstal og markedsandele fra RealMæglerne og BoligOne.