Anni Matthiesen: Statslige midler skal kickstarte oprydningen efter Grindstedværket

PR-Foto

Regeringen har netop præsenteret det længe ventede sundhedsreform – og med den nedlægges regionerne. Som et resultat af reformen flyttes opgaverne med at forebygge og forhindre skadelige virkninger fra de store jordforureningerne og samles hos staten.

Den nye struktur, uden regionerne, vil medføre effektiviseringer, som kommer til at frigøre midler for 0,5 mia. kr. frem mod 2030, og denne effektiviseringsgevinst på 0,5 mia. kr. bliver øremærket til at rense steder som Grindstedsværket og Cheminovas fabriksgrunde. Herved sikres der en bedre national prioritering af midlerne til store generationsforureninger, som er de største forureninger i Danmark skriver Anni Mathiesen i en pressemeddelelse.

– Det er en rigtig god nyhed, som helt sikkert vil glæde rigtig mange mennesker i og omkring Grindsted. Så store forureninger som den i Grindsted er svære at operere med uden statslig hjælp, og derfor glæder det mig, at der nu afsættes statslige midler, så vi kan komme i gang med den store og vigtige opgave, det er at rydde op efter Grindstedværket, udtaler det lokale folketingsmedlem, Anni Matthiesen.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.