Fortællinger om kulisser og rekvisitter på Museumscenter Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

Den 26. januar kl. 11 kan du høre fortællinger om kulisser og rekvisitter i filmproduktion på Museumscenter Karensminde.

Hør special decorations- og modelbygger Hans Peter Ludvigsen fortælle om sit arbejde med at bygge kulisser og rekvisitter til filmproduktioner, bl.a. til julekalenderen Theo og Den Magiske Talisman. Han besøger udstillingsbygningen på Museumscenter Karensminde d. 26. januar kl. 11 og fortæller her om arbejdet med at lave sten, rødder og andre ting af forskellige byggematerialer, så de ligner den ægte vare.

På Museumscenter Karensminde bliver mange ting lavet fra bunden. Vaflerne serveres med hjemmelavet syltetøj, dyrene fodres med roer fra marken og om sommeren kan man se hvordan man laver smør, ost og håndværk på gammeldags manér. Gæsterne bliver som regel inviteret til at deltage i disse aktiviteter og Billund Kommunes Museer vil derfor gerne dele med børn og interesserede voksne, hvordan man har bygget udstillingen om Theo & Den Magiske Talisman op med de originale kulisser og rekvisitter fra julekalenderen.

Hans Peter Ludvigsen er special decorations- og modelbygger samt stuntmand og arbejder til daglig med at bygge kulisser og rekvisitter til filmproduktioner. Han kommer på besøg på Museumscenter Karensminde d. 26. januar og fortæller om sit arbejde. Med sig har han forskellige ting han har bygget: makabre skeletter, attrapvåben, m.m. og vil her vise publikum, hvordan man med forskellige metoder omdanner almindelige materialer til ”ægte” trærødder, tømmerflåder eller bryggerkar.

Foto: René Lind Gammelmark

Museumsgården er også åben denne dag og der kan købes kaffe, kakao og vafler i Kaffestuen. Familien kan tage på ”tidsrejse” i det gamle stuehus på museumsgården og løse gåder om magi og overtro, samt besøge dyrene i stalden og i burene.

Fortællingen i udstillingsbygningen vil foregå med loftslyset tændt. Med en entrébillet til særudstillingen, kan man efter kl. 13 gense udstillingen med lys- og lydeffekter skriver Billlund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.