LEGOLAND vil ansætte flere pensionister

Foto: LEGOLAND

Ingvard Plejdrup Houmøller og Boje Eskildsen kombinerer begge pensionstilværelsen med et Sæsonjob i LEGOLAND® til stor glæde for dem selv. Det er også til stor glæde for LEGOLAND, der gerne vil ansætte flere pensionister i årets jagt på nye medarbejdere.

Foto: LEGOLAND

Boje og Ingvard
Lige nu er der fuldt tryk på i LEGOLAND® for at finde 600 nye medarbejdere til den kommende sæson. Og hvis det står til LEGOLAND, så vil man meget gerne have pensionister til at udfylde nogle af de ledige stillinger.

– Vi har haft stor succes med at ansætte pensionister, som gerne vil have nogle timer en gang imellem ved siden af pensionisttilværelsen. Det giver en rigtig god dynamik i de forskellige teams, at vi blander unge med ældre, og så har det vist sig at være en stor succes i flere afdelinger, at der kommer nogle kollegaer ind med en anden tilgang til tingene, siger Karsten Iversen, director for Mad- & Drikkeafdelingen i LEGOLAND, som bliver bakket op af de to pensionister.

– Det er godt med en god blanding af forskellige alderstrin, og så er det rigtig dejligt at arbejde sammen med de unge mennesker, forklarer Boje Eskildsen, der oprindeligt er uddannet grafiker og blandt andet har haft forskellige ansvarsområder i LEGO®.

Mange pensionister går og keder sig
Da Ingvard Plejdrup Houmøller blev pensioneret fra sit arbejde som handelsoverlærer, gik der ikke lang tid, før han begyndte at lede efter noget arbejde, men han ledte ikke efter undervisningsjobs.

– Jeg har savnet noget fysisk. Jeg har altid siddet bag en computer og stået foran eleverne. Jeg elsker at bruge min krop og lave noget fysisk, og så er det rigtig dejligt, at når man går hjem, så har man fri. Det havde jeg aldrig i mit gamle job, forklarer Ingvard Plejdrup Houmøller, som nu har rundet fem sæsoner som afrydder og opvasker i LEGOLAND.
Han får opbakning fra den faste makker og kollega, Boje Eskildsen.

– Jeg kan godt lide det, fordi det er et afbræk i hverdagen, og man bliver holdt lidt i ørene. Mange tror, det er lykken at gå derhjemme, og det er det måske for nogle, men når jeg kommer hjem herfra, så har jeg energi på en anden måde, siger Boje Eskildsen.

– Jeg oplever også, at der er mange pensionister, som går og keder sig. Jeg roer kajak, læser meget og kører mountainbike, men der skal være noget, der sætter struktur på dagen, og man skal være meget stærk for at holde sig selv i gang uden et arbejde, siger Ingvard Plejdrup Houmøller.

Søgte sit første job, da han gik på pension
Da Ingvard Plejdrup Houmøller for fem år siden søgte efter et arbejde, som han kunne supplere sin pensionstilværelse med, så var det første gang nogensinde, at han skulle skrive en jobansøgning og udfylde et CV.

– Jeg har aldrig søgt et job, før jeg blev pensionist, og så skulle jeg pludselig til at lave ansøgninger og CV. Det havde jeg aldrig prøvet før, men jeg havde da undervist mine elever i at lave CV, forklarer Ingvard Plejdrup Houmøller.

Og det er bare med at komme i gang med at få skrevet en ansøgning, for ifølge de to LEGOLAND pensionister så slutter livet ikke, når pensionsalderen er nået.
– Det koster jo ikke noget at prøve, og vi er da et levende bevis på, at det er en god ide. Nogle synes måske, at opvaskerjobbet er et skodjob, men vi nyder det, siger Boje Eskildsen, der bliver bakket op af sin faste makker, som understreger, at man ikke skal give op, selvom det kan være lidt hårdt i starten.

– Til at begynde med var det lidt hårdt, men nu kører det bare. Det er lidt, som når badmintonsæsonen starter på, så kan man næsten ikke stå ud af sengen dagen efter, slutter Ingvard Plejdrup Houmøller i en pressemeddelelse fra LEGOLAND.

Hvis man vil høre mere om de forskellige jobmuligheder i LEGOLAND, kan man møde op til jobdage fredag den 25. januar fra kl. 13.00-17.00 eller lørdag d. 26. januar fra kl. 10.00-16.00. Man kan også finde alle ledige stillinger i LEGOLAND på www.legoland.dk/sasonjobs/