Foredrag med professor og kulturforsker Johs Nørgaard Frandsen

Foto: René Lind Gammelmark

Grindsted Husholdningsforenings Aftenskole har foredrag ved professor og kulturforsker Johs Nørgaard Frandsen om ”Jeppe Aakjærs digtning og kulturelle betydning”.

Jeppe Aakjær (1866-1930) er en af de betydeligste danske lyrikere i det 20. århundrede, ligesom han havde meget stor kulturel betydning i sin samtid. Hans digtning og socialkulturelle indsats har desuden været med til at forme det velfærdssamfund, som efter hans død foldede sig ud. I foredraget vil Johs Nørgaard Frandsen ved eksempler vise, hvorfor han er så stor en digter, ligesom han vil vise, at Jeppe Aakjær bestemt ikke var en lokal hjemstavnspoet, men en digter som byggede på internationale inspirationer.

Johs Nørgaard Frandsen er oprindeligt landmandsuddannet, men skiftede retning og blev student, siden cand. mag i Nordisk litteratur. Efter undervisningsarbejde på Teknisk Skole samt forskellige højskoler blev han fra 1984 ansat ved Odense Universitet, nu Syddansk Universitet skriver Husholdningsforeningen i en pressemeddelelse.

Foredraget kan høres I Magion mandag den 4.februar kl. 19.00. (entre 60 kr., ikke medlemmer 80 kr. incl kaffe –  betales ved indgangen).